Sami Gediz

Sami Gediz

GÜNAH KEÇİSİ KİM!!!

GÜNAH KEÇİSİ KİM!!!

Selçuk Üniversitesi "Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri" sahiplerini bulmuş!

Sevgili Ali Akkanat,  2 Temmuz 2013 günü Eski Valimiz Aydın Nezih Doğan’ın makamında okul protokolü imzalarken Sosyal Sorumluluk ödülleri programını hatırlatmış ve benimde katılmış olduğum programda kendisi bizzat davet etmişti.

Aradan 2 buçuk ay geçti, sosyal sorumluluk ödülleri sahiplerini buldu, bir program düzenlendi fakat Konya’dan sadece 5 gazeteci götürülmüş. Diğer gazetecilerin haberi bile olmamış. Bu olaydan Ali Akkanat’ın haberi oldu mu yoksa Rektör Gökbel’in keyfiyetiyle mi gerçekleşti tam anlamadık.

Bu konuyla ilgili Selçuk Üniversitesi Basın Müşaviri Kerem Pulgat’ı aradım. Bu programdan neden haberdar edilmediğimizi sordum. Kendisinin açıklaması aynen şu şekildeydi. ‘‘İstanbul’dan İdea Halkla İlişkiler ajansından aradılar. Bana 5 kişilik gazeteci kontenjanı olduğunu söylediler. Bende Konya gazetelerinde hem köşe yazan Hemde yayın yönetmenliği yapan 5 ismi davet ettim. Sayıyı artıramaz mıyız dedim ama bana bütçe yeterli değil dediler. Bir daha ki seneye olacak programa bu götürdüğümüz gazetecileri davet etmeyeceğiz. Farklı isimleri götüreceğiz’’

Şimdi burada ilk olarak gireceğimiz konu İstanbul’dan bir ajansın burayı arayıp kontenjanı 5 kişiyle sınırlı tutmasıydı. İstanbul ajansları Anadolu şehirlerindeki insanları ve kurumları küçük görme, adam yerine koymama konusunda tecrübelidirler. Burada da olduğu gibi 5 kişi kontenjan ayırarak kestirip atmışlar. Konya’lı olan Ali Akkanat’ın Konya’lı gazetecilerden sadece 5 tanesini götürelim, bütçemiz buna yeterli değildir demesi çok komik olur. İkinci konu ise bu sene programa katılan 5 gazetecinin seneye götürülmeyeceği konusunda idi. Bu gazetecileri seneye götürmeyeceğiz demek yerine kontenjanı artıracağız, Konya’nın basın mensuplarını oraya geniş bir katılımla götüreceğiz demek daha mantıklı olurdu. Seneye kim ölür, kim kalır şimdiden tahminde bulunmak, plan yapmakta mantıklı gelmedi zaten…

Selçuk Üniversitesi Basın Müşavirliği İstanbul ajansına sayı sınırı konusunda tepkisini koyabilirdi. Bu şekilde 5 gazeteci ile Konya gemisini yürütemeyeceğini Rektör Gökbel’de biliyor.

Burada bir ayrımcılık yapıldığı söz konusu olur. Biz Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel’le ilgili hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık, ötekileştirmedik. Rektörün üniversiteye aldığı personelle ilgili yapılan kadrolaşması ihbarlarına itibar etmedik. Bu davet konusunu görünce iddialara tekrar bakmak gerekecek.

Ayrıca benim gazetem değil de diğer gazetelerden arayıpta aynı tepkiyi koyanlar olabilir. Bu gayet doğal herkesin hakkıdır.

Bizim bu programa katılıp katılmamamız çokta önemli değildi. Gitme meraklısı olduğumuz falan da anlaşılmasın. Katılsaydık Konya’lı İş Adamı Ali Akkanat’ın orada yanında olduğumuzu gösterirdik. Ama Sayın Ali Akkanat’ın bütçesi sadece 5 gazeteci götürmeye yetmiş. Bir kurumun basın müşavirliği ileriyi düşünerek, sonuçlarını düşünerek hareket etmelidir. Selçuk Üniversitesi Basın Müşavirliği, İstanbul’dan arayan İdea Halkla İlişkiler ajansına tepkisini koymalıydı. Bu şekilde sayı sınırı konulan bir programın, bu şekilde eleştirilere de katlanabileceğine inanıyorum. Bu davet edilmeme olayı, Konya basınını itibarsızlaştırmaya yöneliktir. Bu konuda bilerek tepkimi koyuyorum ki bir daha böyle hatalarla karşılaşılmasın. Dediğim gibi kimse ayrımcılık ya da ötekileştirme politikası uygulamaya kalkmasın… Kendisi ötekileştirmeye maruz kalır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR