GÜNCELLEME - Bursa'da sanayi sitesinde patlama ve yangın: 5 yaralı

Otosansit'te polyester iplik üretilen atölyede patlama oldu, ardından yangın çıktı- Bursa Valisi Yakup Canbolat:- "İçeride çalışan 5 kişi yaralandı ve bunların 3'ünün durumu ağır, ikisinde sadece yanıklar var"VALİNİN AÇIKLAMASI EKLENDİ
GÜNCELLEME - Bursa'da sanayi sitesinde patlama ve yangın: 5 yaralı

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde polyester iplik üretilen atölyede meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 3'ü ağır 5 işçi yaralandı.

Otosansit'teki polyester iplik üretilen atölyede henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Atölyede daha sonra yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.

Vücutlarında yanıklar oluşan biri kadın 5 işçi, sağlık ekiplerince Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Atölyede çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürülerek soğutma çalışması yapıldı.

- "Yaralılardan 3'ünün durumu ağır"

Bursa Valisi Yakup Canbolat, AA muhabirine, patlamanın oksijen kaynağı ve oksijen tüpünden kaynaklandığının değerlendirildiğini söyledi.

Canbolat, "İçeride çalışan 5 kişi yaralandı ve bunların 3'ünün durumu ağır, ikisinde sadece yanıklar var. Bunların hastaneye intikalleri sağlandı. Patlama sonucu çıkan yangına da itfaiye ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptı." dedi.

Kaynak: