GÜNDEM / 12 Ağustos 2019

ANADOLU AJANSI
GÜNDEM / 12 Ağustos 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kurban Bayramı kutlanıyor

- İslam dünyasında idrak edilen Kurban Bayramı'na ilişkin kutlama ve programlar izleniyor. (Fotoğraflı - Görüntülü)

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İl Başkanlığındaki bayramlaşma programına katılacak, itfaiye teşkilatını ziyaret edecek, Karapınar'da vatandaşlarla bayramlaşacak.

(Konya/11.00/12.00/14.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde partililerle bayramlaşma için düzenlenecek törende yer alacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

- Siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri yapılacak.

(Ankara) (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesine yönelik saldırıları ve diğer gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Halep) (Fotoğraflı - Görüntülü)

SPOR

1- Dünya Gençler Güreş Şampiyonası Estonya'nın başkenti Tallinn'de başlayacak.

2- Çin'de 31 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek FIBA 2019 Dünya Kupası'na hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımı, özel maçta Sinan Erdem Spor Salonu'nda Senegal ile karşılaşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

3- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile 13 Ağustos Salı günü deplasmanda oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçı öncesi müsabakanın yapılacağı Georgios Karaiskakis Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(Atina/20.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- MEB'in "akıllı öneri"sistemi, liselileri kariyer hedefine ulaştıracak

- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk:

- "11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin hedefledikleri üniversite tercihlerine ulaşabilmeleri noktasında kişiye özel çalışma programı oluşturan ve eksiklerini belirleyerek onlara tavsiyede bulunan 'akıllı öneri' özellikli bir sistemi geliştiriyoruz"

- "Bu uygulamayı EBA üzerinden yeni dönemde hizmete açmayı planlıyoruz"

- "Öğrencilerimiz için kendi performanslarını izleyebilecekleri, eksik oldukları ders konularına ilişkin içeriklerden yararlanabilecekleri, bireyselleştirmeye imkan tanıyan yeni bir platform oluşturulacak"

- "Öğretmenlerimiz için de öğrencilerinin performanslarını, ders eksikliklerini detaylı analiz edebilecekleri, EBA'daki içerik kullanım oranlarını görebilecekleri platform geliştirilecek"

(Burcu Çalık/Ankara)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan:

- "Türkiye, yapımı devam eden Türksat 5A, 5B ve 6A'nın hizmete alınmasıyla aktif haberleşme uydularının sayısını 6'ya yükseltecek"

- "Yeni uydularla sadece yayıncılık alanında değil, uydudan geniş bant internet sağlama alanında da büyük bir kapasiteye sahip olunacak"

- "Türkiye, 6 uydudan oluşacak uydu filosuyla Asya'da Türk cumhuriyetleri dahil, Çin'e kadar uzanan bölgeye, Afrika ve Avrupa'yı kapsayan coğrafyaya hizmet verecek"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

3- Küresel yatırım son 9 yılın en düşük seviyesinde

- Küreselleşme sürecinin ortaya çıkardığı en önemli olgulardan biri olarak görülen, ülkelere orta ve uzun vadeli sermaye ve teknoloji getiren doğrudan yabancı yatırımlar, dünya genelinde 2009'dan bu yana kaydedilen en düşük değeri geçen yıl aldı

- Türkiye'de 2018'de yabancı sermaye girişinde yıllık bazda yüzde 12,8'lik artış gerçekleşti

- Ülke grupları bazında bakıldığında gelişmekte olan ülkelere gerçekleştirilen doğrudan yabancı yatırım tutarı, 2018'de bir önceki yıla göre artış gösterirken gelişmiş ülkelerde düşüş yaşandı

- Coğrafi bölgelerde geçen yıl en fazla dış yatırım alan Asya'yı, Amerika, Avrupa ve Afrika takip etti

- Geçen yıl en fazla doğrudan yabancı yatırım alan ilk 10 ülke, küresel bazdaki toplam miktarın yaklaşık yüzde 70'ine sahip oldu

- Ülkeler bazında geçen yıl en fazla dış yatırım alan ABD'yi, Çin ve Hong Kong izledi

(Zeynep Kahveci/İstanbul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: