GÜNDEM / 17 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI
GÜNDEM / 17 Ocak 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00/19.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İran'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 13. Konferansı'nın kapanış oturumuna katılacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Dil Kurumu Toplantı Salonu'nda düzenlenecek "Türk Dil Kurumu Makale ve Deneme Yarışması Ödül Töreni"ne katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, çeşitli temaslarda bulunacak.

(Denizli/ 09.00-11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM) (Fotoğraflı)



EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "EXPO Turkey By Qatar" programının açılış törenine katılacak.

(Katar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kasım ayı özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu açıklayacak.

(Ankara /10.00 )


DÜNYA DİPLOMASİ

1- İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi Parlamentosu, 21 Aralık’taki erken seçimler sonrası ilk kez toplanacak.

(Barselona)

2- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye’de Beşar Esed rejimi ve destekçisi güçlerin İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki saldırıları takip ediliyor.

(İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- FETÖ Davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin, haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari 122 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu üyelerinin yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında kursiyer ve rütbelilerin de bulunduğu 164 sanığın yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 147'si tutuklu 279 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir / 09.30)



SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanşında Teleset Mobilya Akhisarspor-Boluspor, Medipol Başakşehir-Akın Çorap Giresunspor ve Osmanlıspor-Beşiktaş maçları oynanacak.

(Manisa/14.30/İstanbul/18.00/Ankara/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 18. haftasında CSKA Moskova-Anadolu Efes ve Fenerbahçe Doğuş-Panathinaikos Superfoods maçları yapılacak.

(Moskova/20.00/İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde CCC Polkowice-Galatasaray, Wisla CANPACK-Yakın Doğu Üniversitesi ve Perfumerias Avenida-Fenerbahçe karşılaşmaları oynanacak.

(Polkowice/Krakow/21.00/Salamanca/22.30)

4- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 11. haftası, Gaziantep Basketbol-Neptunas ve medi Bayreuth-Banvit maçlarına sahne olacak.

(Gaziantep/20.00/Bayreuth/22.00) (Fotoğraflı)

5- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda BC Nevezis-Demir İnşaat Büyükçekmece ve Kataja Basket-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları oynanacak.

(Kedainiai/19.00/Joensuu/19.30)

6- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Darüşşafaka, Almanya'nın Alba Berlin takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

7- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nde Halkbank-Ford Store Levoranla ve Cucine Lube-Fenerbahçe karşılaşmaları yapılacak.

(Ankara/17.30/Civitanova Marche/22.30) (Fotoğraflı)

8- Voleybol Erkekler Challenge Kupası'nda Maliye Piyango, Belarus'un Strortel takımıyla karşılaşacak.

(Ankara/20.00) (Fotoğraflı)

9- Voleybol Vestel Venus Sultan Ligi'nin 14. haftası, VakıfBank-Beşiktaş, Seramiksan-Halkbank, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Çanakkale Belediyespor, Fenerbahçe-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas ve Eczacıbaşı VitrA-Galatasay maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/16.00/Manisa/16.30/Bursa/17.30/İstanbul/18.30/19.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Kamu Bilişim Merkezleri kurulacak, internet kullanımı artacak
- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:
- "İnternet ve bilgisayar okuryazarlığını artırmak amacıyla kamu bilişim merkezleri kurulacak"
- "Bu merkezlerde vatandaşlarımıza ücretsiz internet kullanımı eğitimi vereceğiz"
- "Vatandaşlarımızın bilişim altyapısına ulaşmasını kolaylaştırdığımız gibi, kullanabilmesini de sağlayacağız"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- Afrinliler, köylerinin teröristlerden temizlenmesini istiyor
- Terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Afrin'den kaçarak Hatay'a sığınan Suriyeliler, evlerine dönme umudu Türkiye'nin Afrin operasyonuna bağlı
- Afrinli öğretmen Hasan Abu Ali:
- "Önce gençleri zorla yanlarına almaya çalıştılar. Direnenlerin bazılarını vurarak öldürdüler bazıları ise yaralandı. Tüm dükkanları, evleri soydular"
- "Operasyonun olmasını istiyoruz. Teröristler biterse evimize döneceğiz. Evimiz bahçemiz hepsi orada kaldı"
- Abdo Hamid:
- "PKK/PYD bizi ve çocuklarımızı askerlik yapmaya zorladı. TSK'ye ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı zorla savaştıracaklardı. Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldık."

(Erdal Türkoğlu-Cem Genco/Hatay)

3- Ehliyet uygulama sınavlarında "tablet" dönemi başladı

- Milli Eğitim Bakanlığınca, ehliyet alacak adaylara yönelik direksiyon uygulama sınavı değerlendirmeleri, Ankara'da belirlenen pilot bölgede tablet bilgisayarlarla yapılmaya başlandı

- Uygulamanın kısa süre sonra ülke geneline yaygınlaştırılmasıyla yıllık 3 milyon lira ve kağıtta 10 milyon sayfa tasarruf sağlanacak

- Adayın tablet bilgisayarlarla çekilecek fotoğrafı, sistemdeki biyometrik kaydı ile karşılaştırılacak ve başkasının yerine sınava giren "joker"lerin önü tamamen kesilmiş olacak

- MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu:

- "Bu uygulama ile bölgeler arasındaki hem başarı hem başarısızlıklar ayrı ayrı değerlendirilecek. Böylece eğitim süreçlerinde yapılması gereken bir takviye varsa mutlaka bölgeye özel bir uygulamayı da göz önünde bulundurmuş olacağız"

(Selma Kasap/Sertan Usul-Ankara)




***





Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



Kaynak: