GÜNDEM / 20 Şubat 2019

ANADOLU AJANSI
GÜNDEM / 20 Şubat 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesinde Üyelik Yemin Töreni'ne, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Birinci Yaşlılık Şurası'na katılacak, Altındağ Karapürçek Köroğlu Parkı ile Etimesgut Belediyesi önünde düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

(Ankara/11.00/12.30/14.30/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Birinci Yaşlılık Şurası"nda Bangladeş, Katar, Kuzey Makedonya, Türkmenistan, Bulgaristan ve KKTC'den bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek "Dünyada Yaşlı Dostu Politikalar" oturumunun başkanlığını yapacak.

(Ankara/12.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, nohut tohumu ve bez torba dağıtımına, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi ve Şahinbey Belediyesi Mavi Kent Parkı açılışlarına katılacak, atık ayrıştırma ileri biyolojik arıtma tesisi ile şehit yakınları ve gaziler için yapılan konutlarda incelemede bulunacak, esnafı ziyaret edecek.

(Gaziantep/10.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı'na katılacak.

- Soylu ayrıca, Macaristan, Sırbistan, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan ve Afganistan'dan bakanlar ve Uluslararası Göç Politikaları Merkezi Genel Direktörü Michael Spindelegger ile görüşecek.

(İstanbul/09.30/09.00-21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İstanbul Ordulular Buluşması"na iştirak edecek.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den

- Genel Kurulda, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

- Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

(TBMM/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 5. Bakanlar Toplantısı'na iştirak edecek.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Sütçü İmam Üniversitesi Teknokent'i ziyaret edecek, Onikişubat İlçe Seçim Bürosu açılış törenine ve sanayicilerle istişare toplantısına katılacak.

(Kahramanmaraş/11.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ziyaretlerde bulunacak, esnafla bir araya gelecek, bölgesel istişare toplantısına iştirak edecek.

(Kayseri/12.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Konya yeni gar inşaatında ve Konya Lojistik Merkezi'nde incelemeler yapacak, çarşı ve AVM esnafıyla bir araya gelecek, ziyaretler gerçekleştirecek.

(Konya/11.10-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, ocak ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ile şubat ayı Tüketici Güven Endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aralık ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

7- TÜSİAD'ın 49. Genel Kurul Toplantısı Four Seasons Hotel'de yapılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bodrum Deniz Ticaret Odasında STK temsilcileriyle bir araya gelecek, AK Parti Bodrum Seçim Ofisi'nin açılışını gerçekleştirecek.

(Muğla/10.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro taraftarları ile muhalefet arasındaki gerilim, ABD'nin yönetim değişikliği baskıları ve uluslararası yansımaları takip ediliyor.

(Caracas) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- Beşiktaş-Bursaspor arasında 10 Aralık 2016'da oynanan maçın ardından terör örgütü PKK tarafından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit olduğu, 243 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin 33 sanığın yargılanması İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de sürecek.

(İstanbul/10.00)

2- Vicdan Hareketi tarafından Suriye hapishanelerinde bulunan kadın ve çocukların özgürlüklerine kavuşmaları için 105 ülkeden aktivist ve aydının desteği, Türkiye'den ve dünyadan yaklaşık 2 bin sivil toplum kuruluşunun katkısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde basın açıklaması yapılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- FETÖ davaları

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında görevli 38 askerle bu personelden sorumlu sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasının "mahrem imamı" konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)



SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçları Atletico Madrid-Juventus, Schalke 04-Manchester City karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

(Madrid/Gelsenkirchen/23.00) (Fotoğraflı)

2- UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda rövanş heyecanı tek maçla başlayacak. İspanya'nın Sevilla ile İtalya'nın Lazio takımları karşı karşıya gelecek.

(Sevilla/20.00)

3- Basketbolda Kadınlar FIBA Avrupa Ligi'nin 14. ve son haftasında B Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, Rusya temsilcisi Dinamo Kursk'u Antakya Spor Salonu'nda konuk edecek. Fenerbahçe ise Fransa'nın Carolo Basket takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Hatay/18.00/Charleville-Mezeres/21.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında A Grubu'nda VakıfBank, Almanya temsilcisi Allianz MTV ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. B Grubu'nda Eczacıbaşı VitrA, Rusya ekibi Uralochka-NTMK'ye konuk olacak. E Grubu'nda ise Fenerbahçe Opet, Rusya'nın Dinamo Moskova takımını Burhan Felek Voleybol Salonu'nda ağırlayacak.

(Stuttgart/21.00/Ekaterinburg/17.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda Efeler Ligi'nin 19. haftası Galatasaray-Arhavi Belediyespor, İkbal Afyon Belediye Yüntaş-Maliye Piyango, Halkbank-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İnegöl Belediyespor-Tokat Belediye Plevne müsabakalarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/13.00/Afyonkarahisar/17.00/Ankara/Bursa/18.30) (Fotoğraflı)

6- UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında 21 Şubat Perşembe günü oynanacak Zenit-Fenerbahçe ve Benfica-Galatasaray maçları öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, müsabakaların yapılacağı statlarda basın toplantısı düzenleyecek.

(Saint Petersburg/18.00/Lizbon/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


ÖZEL HABER

1- Üniversitelerin "kalite" değerlendirmelerinde son aşamaya gelindi

- Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas:
- "Şu ana kadar 115 üniversitenin dış değerlendirmesini tamamladık. Bu yıl haziran sonuna kadar kalan 45 üniversiteyi de değerlendirerek ilk turu tamamlamış olacağız. Değerlendirmeler sonunda üniversitelerimizin durumlarını gösteren raporları yayınlayacağız"
- "Dünyadaki birçok kalite ajansıyla ortak toplantılar yapıyoruz, iş birlikleri kuruyoruz. Uluslararası kuruluşlarla yenilik sürecini ve dış kalite ajanslarıyla ilişkileri devam ettirerek dünyanın her yeriyle konuşan, basit, kullanışlı ve evrensel bir sistem kurmak istiyoruz"
- "Üniversitelerimizi global ve dünyanın her yerinde ayakları üstünde durabilecek mezunlar yetiştirmeleri, Ar-Ge sayılarını nitelikli bir şekilde artırmaları ve bilişim destekli yönetim sistemleri oluşturmaları için teşvik ediyoruz"

(Burcu Çalık/Ankara)

2- Bu halının üzerinden araba geçtikçe değeri artıyor

- Türkiye'nin önemli el halı dokuma merkezlerinin başında gelen Manisa'nın Demirci ilçesinde farklı bir eskitme tekniği uygulayan halıcılar, yollara serdikleri halıların üzerinden araçların ve vatandaşların geçmesini istiyor
- 15 gün boyunca cadde ve sokaklara serilen halılar, ne kadar çok araba ve insan üzerinden geçerse o kadar fazla eskiyerek değer kazanıyor, diğer el dokuma halılara göre 2 kat fazla ücrete satılıyor
- Demirci TSO Başkanı Nurettin Kelem:
- "100 yılda eskiyen el halısı, bu yöntemle bir ayda aynı seviyeye geliyor. Görüntüsü daha doğal oluyor, eskimiş halı olarak satılıyor. ABD'ye ve pek çok Avrupa ülkesine daha katma değerli satılıyor"

(Ahmet Bayram/Manisa)

3- Türk mucidin ürettiği pille ısınan kumaşı Alman ordusu kullanıyor

- Türk girişimciler tarafından geliştirilen ve düşük voltajla uzun süre ısı yayabilen kumaş, ihraç edildiği Almanya'daki şirket tarafından test edildi ve başarılı bulundu
- Şirket, Alman ordusundaki dalgıçların deniz dibinde daha uzun süre kalabilmeleri için ürettiği dalgıç kıyafetinde Türk mucitlerin geliştirdiği düşük voltajla uzun süre ısı yayan kumaşı kullanıyor
- DEPARK'ta faaliyetlerini sürdüren İltema şirketinin kurucu ortağı Ayhan Prepol:
- "Düşük voltajla ısı yayan kumaşlarımızı ilk olarak Almanya'ya ihraç ettik. Almanya'da Alman ordusunun dalgıçları test etti"
- "Kuzey Denizi'nin dibine dalan dalgıçlar orada 6 dakika civarında kalabiliyormuş. Bizim kumaşlarımızı kullanarak ürettikleri kıyafetler sayesinde bu 6 dakikalık süre 15 dakikaya çıktı"
- "Savunma sanayisine ilişkin hazırladığımız ürün prototiplerini de hazırlayıp gönderdik. Isıtmaya çözüm üreten ürünleri gönderdik"
- "Almanya'da çalıştığımız şirket, bizden aldığı kumaşla yelek yapıp Alman ordusuna gönderiyor"

(Uğur Aslanhan/Yunus Türk/İstanbul)







***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: