GÜNDEM / 21 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI
GÜNDEM / 21 Ocak 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tofaş Kapalı Spor Salonu'nda partisinin Bursa İl Kadın Kolları Kongresi'ne katılacak.

(Bursa/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle bir araya gelecek, partisinin Çanakkale İl Kongresi'ne katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00/Çanakkale/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Mamak ve Çankaya kadın kolları ilçe kongrelerine katılacak.

(Ankara/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği Üyeleri ile Buluşma" etkinliğine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Siirt Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak.

(Siirt/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısı kapanış oturumunun ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin Bingöl Gençlik Kolları Kongresi'ne iştirak edecek.

(Bingöl/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara / 12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anemon Otel'de Ekonomi 2018 Vizyon Toplantısı ve Vakıfbank ile Denizli OSB arasındaki protokol imza törenine katılacak.

(Denizli/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Alman Tarım Bakanı Christan Schmidt ile bir araya gelecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Doğanşehir Doğalgaz Dağıtım Töreni" ve partilerinin Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Kongresi'ne iştirak edecek.

(Malatya/12.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Iraklı mevkidaşı İbrahim el-Caferi ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çavuşoğlu, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi tarafından ayrı ayrı kabul edilecek ve Türkmen Eşgüdüm Kurulu üyeleriyle bir araya gelecek.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Süper Lig'in 18. haftasına, Demir Grup Sivasspor-Teleset Mobilya Akhisarspor, Atiker Konyaspor-Trabzonspor, Bursaspor-Medipol Başakşehir, Antalyaspor-Beşiktaş maçlarıyla devam edilecek.

(Sivas/Konya/13.30/Bursa/16.00/Antalya/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbolun yıldızlarının sahne alacağı Tahincioğlu All-Star 2018 organizasyonu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

3- Hentbol Kadınlar EHF Kupası C Grubu 3. maçında Kastamonu Belediyespor, Norveç'in Byasen Handball Elite takımını ağırlayacak.

(Kastamonu/17.00) (Fotoğraflı)

4- TFF 1. Lig'in 18. haftasına Ümraniyespor-Gaziantepspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor-MKE Ankaragücü, Akın Çorap Giresunspor-Boluspor, Grandmedical Manisaspor-Çaykur Rizespor ve Altınordu-Elazığspor karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(İstanbul/Erzurum/13.00/Giresun/Manisa/15.30/İzmir/18.00) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 15. hafta, Canik Belediyespor-Beşiktaş, Fenerbahçe-Mersin Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Samsun/İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Efeler Ligi'nin 14. haftası, Ziraat Bankası-Arkas Spor maçıyla sona erecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 15. haftasına Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas-Seramiksan, Halkbank-Bursa Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş-Fenerbahçe, Nilüfer Belediyespor-Eczacıbaşı VitrA müsabakalarıyla devam edilecek.

(İstanbul/16.00/17.00/Ankara/17.00/Bursa/17.30) (Fotoğraflı)

8- Hentbol Erkekler Süper Lig'de sezonun ikinci yarısı, 4 maçla başlayacak.

9- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 18. hafta maçları tamamlanacak.


ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - Uzakdoğu'dan ithal 16 milyon ürüne bakanlık "freni"

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

- "Geçen yıl yaklaşık 50 bin testle birçoğu Uzakdoğu menşeli olmak üzere 5 milyar dolar ithalat değerine sahip 150 milyondan fazla ürünü denetledik"

- "1,3 milyon oyuncak, 150 bin çift ayakkabı, çoğu aydınlatma elemanı olmak üzere 5 milyonun üzerinde elektrikli cihaz ve 700 bin iş eldiveninin ithalatına güvensiz bulundukları için izin vermedik. 2017 yılında ithaline izin verilmeyen ürün adedi 16 milyondan fazla"

- "Bakanlığımız, sıkı ithalat denetimi politikasıyla vatandaşlarımızın hem güvenli ve kaliteli ürün kullanmasını sağlamaya hem de yerli üreticimizi özellikle Uzakdoğu menşeli kalitesiz ürünlerin haksız rekabetinden korumaya devam edecek"

(Deniz Çiçek/Ankara)

2- Türk hava sahası yarım dakika boş kalmadı

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "Türk hava sahasında geçen yıl gerçekleşen uçuş sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 4,5 arttı"

- "2017'de Türk hava sahasında 413 bin 97'si transit üst geçiş olmak üzere, toplam 1 milyon 912 bin 216 uçuş gerçekleşti"

- "Bir başka ifadeyle geçen yıl Türk hava sahasından ortalama 16 saniyede bir uçak geçti"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: