GÜNDEM ÖZETİ / 16 Nisan 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 16 Nisan 2014

1- Letonya Cumhurbaşkanı Berzins Ankara'da

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Andris Berzins'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.

- Gül ve Berzins, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından anlaşmaların imza törenine katılacak, ortak basın toplantısı yapacak. 

- Gül, Berzins onuruna Çankaya Köşkü'nde resmi akşam yemeği verecek. 

(Ankara/11.45/12.00/12.30/13.30/19.30)

- Cumhurbaşkanı Berzins, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşme yapılacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Berzins ile Resmi Konut'ta bir araya gelecek. 

(TBMM/16.00/16.15/Ankara/14.30)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde, milletvekilleri ile istişare toplantısı yapacak, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yi Resmi Konut'ta kabul edecek. 

(Ankara/10.00/17.30)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ATO Congresium'da, "Türkiye'deki Ruhsal ve Zihinsel Engelli Bireylere Yönelik Toplum Temelli Hizmetlerin Sürdürülebilir Gelişimine Dair Öncülük Konferansı"na katılacak. 

(Ankara/09.00)

2- AB Bakanı Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Bakanlıkta bir araya gelecek.

(Ankara/11.30)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu 24. Dönem Toplantısı'na ve Türkiye-İran İş Forumu'nun açılışına katılacak, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşecek.

 (Tahran) 

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Letonya Eğitim ve Bilim Bakanı Ina Druviete ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

(Ankara/15.00)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye-Gana Karma Ticaret ve Ekonomik Komite (KEK) IV. Dönem Toplantısı'na katılacak, KEK protokolünü imzalayacak, Gana Sağlık Bakanı Hanny-Sherry Ayittey ile bir araya gelecek.

(Akra)

6- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulu'nda, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

- Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, kurumun şikayetleri almasının birinci yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.  

(TBMM/10.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

2- Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının yansımaları, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu 2013 yılı doğum istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00) 

 

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, The Marmara Taksim Otelinde EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi'ne katılacak. 

(İstanbul/09.00) 

 

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında, Bursaspor ile Galatasaray, Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Bursa/20.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek finalinde, CSKA Moskova-Panathinaikos ve EA7 Emporio Armani-Maccabi Electra serilerinde, ilk maçlar yapılacak. 

(Moskova/19.00/Milano/21.45)

3- Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi baraj etabı ikinci devre ikinci maçlarında, Konak Belediyesi-Tokat Belediyesi Plevnespor, İnegöl Belediyesi-Çankaya Belediyesi ANKA, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/16.00/18.00)