GÜNDEM ÖZETİ / 19 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI
GÜNDEM ÖZETİ / 19 Aralık 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ci̇buti̇ Cumhurbaşkanı İsmai̇l Omar Guelleh ile görüşecek.

(TBMM/12.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protokolü İmza Töreni'ne ve Birikim Okulları açılışına katılacak.

(Ankara/11.00/13.00)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Grand Ankara Otel'de düzenlenecek Ali Fuad Başgil Sempozyumu'na iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

3- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Güven Hastanesinde tedavi gören Hasan Celal Güzel'i ziyaret edecek.

(Ankara/10.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri ele alınacak.

(TBMM/11.00)


EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sabancı Center'da TÜSİAD'ın Türkiye'nin Sanayi'de Dijital Dönüşüm Yetkinliği Konferansı'na katılacak.

(İstanbul/09.00)

2- TÜİK, 2016 yılı eğitim harcamaları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Toplantısı, TOBB İkiz Kuleler'de yapılacak.

(Ankara/14.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Karma Ekonomik Konsey (KEK) toplantısı çerçevesinde Moldova Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Octavian Calmic ile görüşecek. Çavuşoğlu, daha sonra Moldova Başbakanı Pavel Filip ve Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ile bir araya gelecek.

(Kişinev)

2- İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Doğu Kudüs'ü Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanımasının ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(İstanbul/Kudüs/Gazze/Beyrut/Bağdat/Riyad/Kahire)

3- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

4- Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe soruşturması" kapsamında haklarında iddianame hazırlanan aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9'u firari 14'ü tutuklu 24 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve cezaevinde meydana gelen olaylarda dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 9'u tutuklu 62 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığının işgal girişimine katıldığı iddia edilen 15 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün "mülkiye" yapılanmasına yönelik eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu biri firari 11'i tutuklu 15 eski vali ve kaymakamın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.30)

- FETÖ'nün aralarında iş adamları, milletvekilleri ve gazetecilerin de bulunduğu 59 kişiyi yasa dışı dinlemesine ilişkin 45 sanığın yargılanmasına başlanacak.

(İstanbul/10.00)

- Şırnak'ta FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın da yer aldığı 23'ü tutuklu 428 sanığın yargılanmasına Adana Bölge Adliye Mahkemesinde devam edilecek.

(Adana/09.30)


SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 13. haftasında Fenerbahçe Doğuş, Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.45)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan-Oostende ve Petrol Olimpija-Banvit karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/20.00/ Ljubljana/20.30)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Galatasaray Odeabank, deplasmanda Litvanya'nın Lietkabelis takımıyla karşılaşacak.

(Panevezys/20.00)

4- Kadınlar Kupa Voley 1. etap rövanşında Beşiktaş-Çanakkale Belediyespor, Seramiksan-İlbank, Halkbank-Nilüfer Belediyespor ve Bursa Büyükşehir Belediyespor-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas maçları oynanacak.

(İstanbul/14.00/Manisa/16.30/Ankara/Bursa/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


Kaynak: