Esra Doğan

Esra Doğan

Gündemden birkaç başlık

Gündemden birkaç başlık

Ülkemizde gündem hızla değişiyor. Gündemi bir gün takip etmezsek arayı kapatmak için saatlerce bilgisayar başında kalıyoruz. Aslında dünya gündemini bu aralar hep biz belirliyoruz; bu sebepten gündemimiz çok hareketli.

Çin’de G-20 Zirvesi gerçekleştiriliyor. Dünya genelinden birçok devlet başkanı katılmasına rağmen dünya basınında genel olarak Türkiye, ABD, Rusya, Almanya ve Çin devlet başkanlarının görüşmeleri yer alıyor.

G-20 Zirvesi’nde Türkiye şu an en gözde ülke konumunda. Herkes Erdoğan üzerinde yoğunlaşmış durumda, adeta göz hapsinde tutuluyor. Her attığı adım takip ediliyor, her dile getirdiği cümle irdeleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Devlet Başkanı Obama’ya nispet yapar tarzda yaklaşımda bulunuyor. Merkel teyakkuzda, neredeyse her yaptıkları açıklama sonra geri adım atıyorlar. Obama ise, başkanlık seçimine kadar oyalama politikası geliştirmiş, bir şey yapar gibi görünüp sadece dinliyor.

Obama Çin’de beklediği ilgiyi göremedi, uçağın arka kapısından inmesi ve kırmızı halı serilmemesinden midir, nedir, performansı düşük görünüyor.

G-20 Zirvesi’nin tek lideri Recep Tayyip Erdoğan olarak görünüyor. Bu zirvenin kazanımları var mı dersek oldukça düşündürücü. Yalnız şu bir gerçek ki artık tüm dünya ülkeleri Türkiye’ye kimi içten gelerek kimi zoraki olarak saygı duyuyor ve Türkiye’yi hiçe sayamayacaklarını biliyor. Bu da bize yeter.

Genelde ülkemizin güney sınırında, özelde ise Cerablus’ta yapılan operasyonlardaki durum merak konusu. Artık istihbaratı sağlam alamıyorlar sanırım. Cumhurbaşkanımıza gazeteciler tarafından sorulan sorular hep bu operasyonlara yönelik oldu.

Bize karşı yapılan bir saldırı olması umurlarında değil, ama biz haklı gerekçelerle bir operasyona giriştiğimizde her şey didikleniyor. Kimse kusura bakmasın, hesap verme dönemi kapandı, artık hesabı biz soracağız. Dostumuzu da gördük, düşmanımızı da. Boş lakırtılara gerek yok artık.

*****

Dünya gündeminde G-20 Zirvesi yer alırken, ülkemizin doğusunda askerlerimiz PKKlı teröristleri gebertmeye devam ediyor. Çukurca yüz elli yedi leşe mezar oldu. Masum canlara kastedenler, belalarını bulmuş oldu.

Hakkari’de, Van’da, Şırnak’ta, Mardin’de ve sayamadığım diğer şehirlerde şehit olan askerlerimiz var. Bu vatan evlatları, her türlü övgüye layıktır. Mekanları cennet olsun, aileleri ve milletimizin başı sağ olsun.

Önemli olan bir husus da, bu şehirlerdeki vatandaşlarımızın artık terör illetinden kurtulmak istemeleri, devletin yanında olmaları. Bu durum ülkemizin terörle mücadele hususunda elini güçlendirecek bir durumdur. Destek bulamayan terör örgütü yok olmaya mahkumdur.

Devletimiz terörü bitirmek için doğru hamleler yapıyor olacak ki, içlerinden baş tutarları ölüm orucuna başladılar. Temennim, Allah bu eylemlerinde kendilerini muzaffer kılsın.

Ülkemizden kanlı ellerinizi çekin. Mertçe vuruşmayı bilmeyen anca sırttan vurarak galibiyet elde etmeye çalışan hiçbir terör örgütü başarılı olamamıştır. Siz de başarılı olamayacaksınız. Bu ülke sizin gibi namertlerin nicelerini bertaraf etti, siz de mağlup olmaya mahkumsunuz. Bu son çırpınışlarınız olacak.

Milletçe terörün karşısındayız. Bu millet var oldukça terör bu ülkede barınamayacak. Bu millet terörün karşısında hep dimdik duracak. Vatanımız her daim sağ, milletimiz payidar olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Doğan Arşivi
SON YAZILAR