Güneş: "Oyun olarak 3 puan alabileceğimiz bir maçtı"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Benfica beraberliği sonrası yaptığı açıklamada, "Oyun olarak 3 puan alabileceğimiz bir maçtı" dedi.
Güneş: "Oyun olarak 3 puan alabileceğimiz bir maçtı"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Benfica beraberliği sonrası yaptığı açıklamada, "Oyun olarak 3 puan alabileceğimiz bir maçtı" dedi.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Benfica ile Talisca'nın uzatma dakikalarında serbest vuruştan attığı golle 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen sabın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, rakibe göre daha iyi oynadıklarını belirterek, "Beklenmeyen hatalarımızı rakip iyi kullandı. Hatalarımızda onlara pozisyon verdik, yoksa oyun olarak onlardan üstündük" dedi.

"Kaçan iki puana üzülüyorum"

"İlk yarıda oyunu kontrol edip, ikinci yarıda hamle yapmayı düşünüyorduk ama yediğimiz beklenmeyen gol ortada baskı yapan ve çabuk çıkan bir takım karşısında işimizi daha zorlaştırdı" diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, "Son dakikalarda gelen 1 puan sevindirici ancak oyun olarak 3 puan alabileceğimiz bir maçtı. Rakibin ideal kadrosundan 2 forvet oyuncusunun olmaması nedeniyle gol atmada zorlanacaklarını biliyorduk. Bizim üst üste yaptığımız hatalar onların moral motivasyonlarını arttırdı ancak ikinci yarı buna rağmen pozisyon bulduk. O yüzden oyun olarak kaçan iki puana üzülüyorum ama bir puanın sonunda gelmesi futbolun bir cilvesi" şeklinde konuştu.

İlk yarıda daha az hücuma çıktıklarını ve ikinci yarı pozisyonlar yakaladıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, "Hak ettiğimiz golü son dakikada attık. Talisca'nın golüyle bir puan almamız futbolun cilvesi. Talisca ve bizim için sevindirici ancak Benfica için üzüntü verici bir sonuç oldu" diye devam etti.

"Talisca çok yetenekli"

Talisca hakkında "Çok yetenekli bir oyuncu" değerlendirmesinde bulunan Şenol Güneş, "Bu beceri ve yeteneğini henüz takım bütünlüğü içerinde oluşturma zamanımız olmadı çünkü çok yeni geldi. Sadece o değil, 4-5 oyuncumuz yeni. Birlikte çalışma ve oyun bakımından sıkıntı vardı. Talisca taktik anlayış bakımından gelişirse ve takım olarak uyumu yakalarsak daha üst seviye bir oyuncu olacağını düşünüyorum" dedi.

Talisca'yı oyuna almayı zaten düşündüğünü ifade eden Güneş, "Oğuzhan ve Gökhan sakatlanması ve öyle devam etmeleri ortada sıkıntı oluşturdu. Gökhan oyunu bitirebildi, ama Oğuzhan bitiremedi. Hamle şansımız vardı, bunu da kullandık" dedi.

Kaynak: