'Güney Sudan'da çatışmalardan kaçan 7 bin kişi BM yerleşkelerine sığındı'

Birleşmiş Milletler Güney Sudan Misyonu'ndan, ülkedeki çatışmalardan kaçan 7 bin kişinin Cebel ve Tomping'deki BM yerleşkelerine sığındığı bildirildi.
'Güney Sudan'da çatışmalardan kaçan 7 bin kişi BM yerleşkelerine sığındı'

Birleşmiş Milletler Güney Sudan Misyonundan (UNMISS) yapılan yazılı açıklamada, başkent Cuba'daki şiddetli çatışmaların 7 binden fazla sivili BM'nin Cebel ve Tomping yerleşkelerine sığınmaya ittiği belirtildi.

Tarafların, sivillerin BM yerleşkelerine girişini engellemekle suçlandığı açıklamada, UNMISS'in koruması altındaki bölgelerin çevresinde ağır silahlar kullanan hükümet güçleri ve silahlı muhalifler kınandı.

BM güvenli bölgelerinde ve çevresinde son 24 saatte 67 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralananlardan 8'inin daha sonra hayatını kaybettiği kaydedildi.

Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da hükümete bağlı güvenlik güçleri ile silahlı muhalif gruplar arasında cuma günü başlayan ve kentin farklı bölgelerinde devam eden çatışmalarda 190'ı muhalif gruplardan, 44'ü hükümete bağlı güçlerden, 35'i sivil toplam 269 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.