Güneysınır’da Büyükşehir yatırımları hızla devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde gerçekleştirilen yatırım programları kapsamında gittiği Güneysınır'da Şehir Konağı ve Tohum Eleme Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.
Güneysınır’da Büyükşehir yatırımları hızla devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Güneysınır'da yapımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirdi, biten yatırımları inceledi. Güneysınır'daki yatırım programları kapsamında ilk olarak Aile, Sanat ve Eğitim Merkezi olarak hizmet veren Şehir Konağı'nın açılışını gerçekleştiren Başkan Akyürek, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Medeniyet Okulu'nun dönem başlangıcı programına katıldı. 21. yüzyılda yeni model zulümlerin ortaya çıktığını ifade eden Başkan Akyürek, "Her taraf kan, gözyaşı, ızdırap, adaletsizlik. Emperyalizm yeniden dünyada at koşturuyor. Bunun karşısında duracak nesiller olmalıyız. Yeniden ecdadımıza layık bir şekilde yeryüzüne hakkı ve adaleti hakim kılma mücadelesinde olmalıyız. Hem meslek sahibi olmalıyız hem de davamız olmalı. Ecdadımıza layık insanlar olalım" dedi.

"Bütün mahalleler Konya merkezdeki standarda kavuşacak"

Başkan Akyürek, öğrencilerle buluşmasının ardından Konya Bulvarı ve Atatürk Caddesi'ndeki prestij cadde çalışmalarını inceledi. Daha sonra Gürağaç Mahallesi'ne geçerek Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği'ni ziyaret eden ve mahalledeki sıcak asfalt çalışmasını inceleyen Başkan Akyürek, mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Büyükşehir Yasasından sonra yatırımlarının büyük bir bölümünü yeni bağlanan ilçelere yaptığını belirten Başkan Akyürek, bazı illerin daha kurumsallaşmasını tamamlayamadığı bir dönemde Büyükşehir olarak şehrin her yerine yatırımlar yapmaya devam ettiklerini, bütün mahallelerin Konya merkezdeki standarda yaklaşması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

"Tarımsal Kalkınma yerel kalkınmanın önemli bir unsuru"

Başkan Akyürek, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan Tohum Eleme Tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Konya'da da şu ana kadar yüzlerce milyon liralık küçük ölçekli sulama projesi, fidan ve fide desteği ile sulama göleti gibi yatırımlarla en aktif çalışan daire başkanlıklarından birisinin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olduğunu belirten Başkan Akyürek, "Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımıza ek destekler vermeye çalışıyoruz. İmkanlarımız arttıkça bu yatırımlarımız da artarak devam edecek. Çünkü tarımsal kalkınma yerel kalkınmanın önemli bir unsuru" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan tesis, eleme, ilaçlama ve paketleme işlevine sahip ve saatte 10 ton tohum eliyor.

Güneysınır’da Büyükşehir yatırımları hızla devam ediyor

Güneysınır’da Büyükşehir yatırımları hızla devam ediyor

Güneysınır’da Büyükşehir yatırımları hızla devam ediyor

Güneysınır’da Büyükşehir yatırımları hızla devam ediyor