"Günışığını Paylaşmak" sergisi Köln'de açıldı

- Türkiye'nin dini ve kültürel zenginliğini yansıtmak amacıyla açılan "Günışığını Paylaşmak" isimli fotoğraf sergisi Almanya'nın Köln kentinde açıldı.
"Günışığını Paylaşmak" sergisi Köln'de açıldı

Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet işleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) ortaklaşa düzenlediği "Günışığını Paylaşmak" isimli fotoğraf sergisi Almanya'nın Köln kentinde açıldı.

Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut serginin açılış zamanını iki Almanya'nın birleşme günü olan 3 Ekim'de düzenlenen camilerdeki açık kapı günlerine denk getirip, sergiyi caminin konferans salonunda açarak özellikle Almanların ziyaret etmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Serginin yüzyıllardır Anadolu coğrafyasında yaşayan insanların dini ve kültürel zenginliğini yansıtan çarpıcı fotoğraflardan oluştuğunun altını çizen Dr. Yılmaz Bulut, "Sergide Türkiye'de kültürel ve dini çoğulculuğu yansıtan birlikte yaşamın gündelik hayatta nasıl işlediğini gösteren 33 çarpıcı resim var. Yunus Emre Enstitüsü olarak daha önce Londra, Brüksel ve Amsterdam'da bu sergileri açmıştık, şimdi ise Köln'de açmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

DİTİB Köln merkez camisinin sergi salonunda açılan sergi 2 ve 3 Ekim tarihlerinde saat 11.00 ile 17.00 arasında ücretsiz olarak gezilebilecek. 53 fotoğrafın yer aldığı sergi daha sonra ise bir hafta boyunca Yunus Emre Enstitüsü'nün Köln'deki merkezinde sergilenmeye devam edecek.

"Günışığını Paylaşmak" projesi kapsamında düzenlenen sergide ayrıca son yıllarda Türkiye'de kamu kaynakları kullanılarak restore edilen Hristiyan ve Musevi cemaatlerine ait ibadethanelerden bazılarının bulunduğu fotoğraflara da yer verildi.