Gurbetçi kadınlar Botan Vadisi'ni gezdi

Fransa'nın başkenti Paris'te faaliyet gösteren Hanımeli Derneği üyesi 50 kadın, Siirt'teki doğa güzelliklerini yerinde gördü
Gurbetçi kadınlar Botan Vadisi'ni gezdi

SİİRT (AA) - Fransa'dan Siirt'e gelen Hanımeli Derneği üyesi kadınlar, Botan Vadisini gezdi.

Paris'te faaliyet gösteren Hanımeli Derneğinin üyesi 50 kadın, İçişleri Bakanlığı Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi eşliğinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi gezisi kapsamında Siirt'e geldi.

Vali Ali Fuat Atik'i makamında ziyaret eden kadınlar daha sonra kent merkezinden 3 kilometre uzaklıktaki Rasıl Hacar mevkisinde Botan Vadisi'nin eşsiz manzarasını izledi.

Dernek yöneticisi Işık Özben yaptığı açıklamada, aslen Ordulu olduğunu ancak uzun süredir Paris'te yaşadığını söyledi.

Bölgede muhteşem güzelliklerin olduğuna işaret eden Özben, "Avrupa'daki herkesi burayı ziyaret etmeye davet ediyorum. Bu güzellikler herkes tarafından görülmeli." dedi.

Zühre Tanbur da ilk kez geldiği bölgeye hayran kaldığını vurguladı.

Bölgede huzur ikliminin hakim olduğunu aktaran Tanbur, "Gelecek sene bir daha gelmeyi düşünüyorum. Avrupa'da yaşayan Türklere, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin şirin kentleri Diyarbakır, Siirt ve Van'ı ziyaret etmesini öneriyoruz." ifadesini kullandı.

Hatice Çelik de doğa harikasının insanı cezbettiğini ifade ederek, "Tekrar Siirt'e gelmeyi, doya doya buralarda yürümeyi istiyorum. Avrupa'da kimse Doğu ve Güneydoğu'daki doğanın güzelliğini bilmiyor. Bu da medyada çıkan olumsuz haberlerin neden olduğu algıdan kaynaklanıyor." diye konuştu.

Kafilenin ziyaretini tamamlamasının ardından Van'a gidecekleri belirtildi.

Kaynak: