Gurbetçi Türkler FETÖ okullarından bin pişman

Darbe girişimi sonrası Belçika'daki Türk aileler çocuklarını FETÖ ile bağlantılı okullardan almaya devam ederken, okullara bağış yapanlar büyük pişmanlık duyuyor.
Gurbetçi Türkler FETÖ okullarından bin pişman

Belçika'da yaşayan Erdal Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pişmanlığını dile getirdi. Houthalen kentindeki FETÖ ile bağlantılı Lucerna Koleji binasının 11 milyon avroya yapıldığını söyleyen Koçak, "Bunun 8 milyon avrosu devlet tarafından karşılandı, 3 milyonunu ise biz karşıladık. Onlara inanan, onlara güvenen bütün halk karşıladı. Maalesef, yaptığımız bu yardımların karşılığını darbeyle aldık, ihanetle aldık." dedi. 

Okulunun gerçek niyetinin ortaya çıkmasının ardından Türk ailelerin, çocuklarını Lucerna Kolejlerine göndermeme kararı aldıklarını ifade etti.

Koçak, okul çalışanlarının eğitim vermek yerine, Türkleri hangi partiye oy vermeleri gerektiği konusunda yönlendirdiğini de belirterek, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Belçika'daki Türk ailelerin FETÖ üyelerince toplantıya çağrıldığını anlattı.

Erdal Koçak, "Belediye seçimlerinden 15-20 gün önce toplantıya çağrıldık. Bu toplantıda bazı ifadeler kullanıldı. Zaten ondan sonra yollarımız ayrıldı. Bu toplantının sonunda AK Parti'nin karşısındaki en güçlü partiye oy verilmesi istendi. Bunu söyleyen bu okulda (Lucerna Koleji) müdürlük yapan biriydi." dedi.

Güneydoğu illerinde "AK Parti'nin karşısındaki en güçlü partinin" herkesçe bilindiğini kaydeden Koçak, "Adamlar resmen PKK'yı destekleyen bir partiye oy verin demek istediler. Bundan sonra yollarımız ayrıldı." diye konuştu.

"Destekler ihanet olarak geri döndü"

Diğer bir bağışçı Ender Yazıcı ise, okulun inşasında halk olarak çok büyük destek verdiklerini ifade ederek, "Yalnız şu anda, bu desteklerin bize ihanet olarak geri dönmesi bizi gerçekten içten parçalıyor. Keşke şu anda bir araya gelip bu arkadaşlarımızın yapmış oldukları bu yanlışı söyleyebilsek ve bunları uyararak, yanlışlarından döndürebilsek ve bu okula tekrar sahip çıkabilsek." dedi.

FETÖ'den Belçika'da iftira kampanyası

Öte yandan Belçika'nın Flaman bölgesinde FETÖ ile bağlantılı Lucerna Kolejlerinin yöneticisi Özkan Çetin, bazı gazetelere verdiği demeçte kendilerine karşı bir kampanya başlatıldığını öne sürdü. Brüksel'in Anderlecht bölgesindeki Lucerna Kolejinin Müdürü Fevzi Yıldırım ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın olduğunu öne sürdüğü bazı dernekleri hedef gösterdi.

"Düzinelerce çocuk okullardan alındı

Flaman bölgesinde yayın yapan bazı gazeteler de, Türk ailelere çocuklarını okullardan almaları için telefon edildiğini ve e-mail gönderildiğini öne sürdü. Gazeteler bu yönde herhangi bir belge ortaya koymadı.

FETÖ, bu tür haberlerle çocuklarını okullardan almakta olan aileler üzerinde baskı kurarak okulların öğrenci yokluğundan kapanmasını önlemeye çalışıyor.

Baskılarına rağmen aileler ise, çocuklarını örgüt ile bağlantılı okullardan almaya devam ediyor. Belçika basını, düzinelerce çocuğun okullardan çekildiğini yazdı.

Belçika'da terör örgütü ile bağlantılı 12 okul bulunuyor. Ülkenin Flaman kesimindeki Lucerna Kolejlerinin yanı sıra Valon (Frankofon) bölgesi ve Brüksel'de Ecole des Etoiles okulları faaliyet yürütüyor.