"Gürcistan Devleti ve hükümeti, Türkiye'ye ciddi destek verdi"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, darbe girişiminin yaşandığı ilk günden beri Gürcistan Devleti ve hükümetinin Türkiye'ye ciddi destek verdiğini belirtti.
"Gürcistan Devleti ve hükümeti, Türkiye'ye ciddi destek verdi"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gürcistan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Dimitri Kumsişvili ile ikili görüşmelerde bulundu.

Bakanlıktaki Genel Müdürlüğü ve AK Parti Kars Milletvekilliği dönemlerinde Gürcistan ile çok iyi ilişkiler içinde, dostluklarını pekiştirdiklerini dile getiren Arslan, dost iki ülkenin dost iki bakanı olarak bu görüşmeyi yapıyor olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Arslan, darbe girişiminin yaşandığı ilk günden beri Gürcistan Devleti ve hükümetinin Türkiye'ye ciddi destek verdiğini belirterek, "Bölge istikrarının ne kadar önemli olduğuna dair vurguları nedeniyle kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz ülkemizde hainlerin kalkışması nedeniyle bir facia yaşadık. Gerek Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dik duruşları, gerekse milletimizin, iradesine sahip çıkma anlamında ortaya koyduğu feraset bu hainlerin darbe girişimini başlarına geçirmiştir. Elbette ki gereği yapılacaktır." dedi.

Gürcistan Başbakan Yardımcısı Kumsişvili de darbe girişiminde hayatını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Kumsişvili, şöyle konuştu:

"Çok acı ve feci günler yaşandı. Bu facianın bir daha hiçbir zaman tekrarlanmamasını diliyorum. Olayların yaşandığı günden hemen birkaç gün sonra bu stratejik konsey toplantısının yapılıyor olması Türk hükümetinin çok kısa sürede toparlandığını, Türkiye'nin barış ve istikrara kavuştuğunu gösteriyor. Dost ve stratejik partnerimiz Türkiye'nin istikrarı, bizim en çok arzu ettiğimiz şeydir."