Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı Ukrayna'da vali oldu

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından Ukrayna'nın güneyindeki Odessa iline vali atandı.
Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı Ukrayna'da vali oldu

Şubat ayında Poroşenko tarafından imzalanan kararname ile Ukrayna'nın Reformlar Uluslararası Danışma Kurulu Başkanlığına getirilen Saakaşvili'nin bu kez yine Poroşenko’nun kararıyla Rusça konuşanların yoğun olarak yaşadığı Odessa'da vali olarak görevlendirildiği bildirildi.

Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Valeriy Çalıy, yaptığı açıklamada, Poroşenko'nun bugün Odessa’ya yapacağı ziyarette Saakaşvili'yi resmen vali olarak tanıtacağını belirtti. 

Odesa Valiliği de Mihail Saakaşvili’nin atandığını doğruladı. Valilik Basın Sözcüsü Sekreteri Nikolay Pokrovskiy, sosyal medyada yaptığı açıklamada, bugün yeni Odessa Valisinin resmen takdim edileceğini ifade etti ve "Evet bu Saakaşvili" mesajını yazdı.

Vatandaşlık verildi

Ukrayna milletvekili Sergey Leşçenko ise Twitter'da yazdığı mesajda, Saakaşvili’ye Ukrayna vatandaşlığı verildiğini kaydetti.

Leşçenko, "Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili Ukrayna vatandaşlığı aldı. Miho (Mihail Saakaşvili), orada yeni bir Batum istiyoruz" ifadesini kullandı.

Saakaşvili, geçen yıl önceki yönetimin devrilmesi ve Viktor Yanukoviç'in ülkeden ayrılmasıyla sonuçlanan gösteriler sırasında eylemcilere verdiği destekle gündeme gelmişti. 

Kiev Ulusal Üniversitesi'nde eğitim alan Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı Saakaşvili, iyi derecede Ukraynaca biliyor.