Gürsoy Bilgin’in takip heyetinde işi ne?

AK Parti Konya Teşkilatı tarafından paralel yapıyla ilgili Konya Takip Heyeti oluşturuldu.
Gürsoy Bilgin’in takip heyetinde işi ne?

Oluşturulan heyet milletvekilleri, İl Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyelerinden oluşuyor. Heyette Parti milletvekilleri ve Parti yöneticileri ile ilgili herhangi bir sorun yok ancak Büyükşehir Meclis üyelerinde büyük bir problem var.

Avukat Gürsoy Bilgin'in bu heyette yer alması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Çünkü avukat Gürsoy Bilgin 2014 yılında paralel yapının zirvede göründüğü dönemde Konya Baro seçimlerinde paralel yapıyla ilişkisi açık olan Fevzi Kayacan'ın Konya Baro Başkanı olması noktasında destekleyen ve baro başkanı olması sağlayan kişiydi.

 FETÖ/PDY bağlantısı açık Fevzi Kayacan’a açıktan destekleyen birisinin paralel yapının takip heyetinde yer alması, Konya kamuoyu tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Gürsoy Bilgin’in takip heyetinden derhal uzaklaştırılması gerektiği konusunda Kamuoyu hemfikir.

Konya siyasetinde bazı önemli isimlerinde Gürsoy Bilgin'in bu heyette yer almasına karşı çıktığı fakat girmesini engellenemediği gelen bilgiler arasında.

Konya kamuoyunda "Gürsoy Bilgin ya o gün Fevzi Kayacan'a verdiği destekten dolayı çıkıp Konya’dan özür dilemeli ya da bu heyetten çıkmalıdır." görüşü hakim.

Kaynak:YENİ HABER