Gürsoy’dan LYS mesajı

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY, 18-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
Gürsoy’dan LYS mesajı


Gürsoy'un mesajı şöyle:

Sevgili gençler,

Eğitim öğretim hayatınızın en önemli dönüm noktalarından birisi olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın, uzun yıllardır elde ettiğiniz birikimlerin karşılığını hakkıyla alacağınız bir sınav olmasını temenni ediyorum. Her biriniz yoğun bir çalışmanın neticesinde bu sınava gireceksiniz. Hiçbir emeğin zayi olmayacağı inancıyla istediğiniz üniversitelerde, başarılı olacağınız bölümleri kazanacağınıza inanıyorum.

Heyecanınız sizi strese sevk etmemeli. Rahat, dinlenmiş ve uykunuzu almış bir şekilde bu sınava girmelisiniz.

Bütün bunların yanı sıra şunu da özellikle belirtmeliyim ki dünyada vereceğimiz bütün sınavların telafisi vardır. Bu sınavın neticesi her ne olursa olsun asla ümitsizliğe kapılmayın. Ümitsizlik, yenilgiyi kabul eden insanların vasfıdır.

Muhakkak başta anne –baba ve öğretmenleriniz olmak üzere, sizlerin üzerinde emeği olan herkesin size dair çeşitli idealleri vardır. Sizler kendi hayallerinizle onların ideallerini birleştirecek ve “en iyi” olana ulaşmayı hedefleyeceksiniz. Dünya coğrafyasının hali ortadayken, sizler bu ülkenin eğitimli, donanımlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş gençliği olarak bu dünyanın ümidi olacaksınız.

18-19-25 ve 26 Haziran 2016 tarihlerinde çeşitli alanlarda yapılacak olanLisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) hepinize başarılar diler, her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ederim.