Güvenilir tecrübe, kusursuz üretim: Sumak Metal

Konya’nın metal sektöründe önde gelen firmalarından olan Sumak Metal, çeyrek asırlık tecrübesiyle müşterilerine güven veriyor.
Güvenilir tecrübe, kusursuz üretim: Sumak Metal

Konya’nın metal sektöründe önde gelen firmalarından olan Sumak Metal, çeyrek asırlık tecrübesiyle müşterilerine güven veriyor. Sumak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Sumak, “Sumak Metal olarak, kaliteli, güvenilir ve ekonomik fiyatlarımızla lazer kesim ve bükümde son teknolojiye ulaşmış, geniş ürün yelpazesine sahip çözüm odaklı bir şirketiz" dedi.

Sumak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Sumak, çeyrek asırlık bir tecrübeyle çıktıkları yolda önce Türkiye, sonra da dünyaya CNC Lazer Kesim ve Büküm hizmeti verdiklerini belirtti. Metale şekil veren teknolojiyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağladıklarını dile getiren Tevfik Sumak, "Sumak Metal Değirmen Mak. Pet. Otom. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’yi 2008 yılında kurarak faaliyetlerine başladı. Konya Büsan Özel Organize Sanayi’ndeki toplam 4 bin metrekare kapalı alanda CNC Lazer Kesim ve Büküm üretimini sürdürmekteyiz. Sumak Metal’in kuruluşu her ne kadar 2008 yılında olsa da sanayi sektöründeki faaliyetimiz çeyrek asra yaklaşıyor. Bu süre içerisinde sağladığımız birikim ve deneyimi Sumak Metal’de ortaya koyduk ve başta Almanya, İngiltere, Fransa, Letonya, Hindistan ve Pakistan olmak üzere birçok ülkeye metal ürünleri ve Değirmen Makinaları ihraç ederek milli ekonomimize büyük bir katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

tevfik-sumak-(1).jpg

ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE, ANINDA ÇÖZÜM

Çeyrek asırlık tecrübe sayesinde ticaretin püf noktalarını öğrendiklerini belirten Sumak, " Bu süre müşterilerimizle aramızda sarsılmaz bir ilişki oluşutururken ticaretin püf noktalarını öğrenmemizi ve prensiplerimizi oluşturmamızı sağladı. Bu sayede yılda 3 bin - 4 bin tonluk üretim, CE ve ISO 9001 sertifikalarıyla hizmetlerimizin çapını genişleterek sektörün önde gelen kuruluşlarından biri olmak için durmaksızın çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Metallerin kesimi ve şekillendirilmesi uygulamalarında da büyüyen teknolojiyi yakından takip ederek tecrübeli kadromuzla "kusursuz üretim, iş devamlılığı" prensiplerini uyguluyoruz. Metal sektörü zor bir alan. Çünkü Metalin Siyah Sac, Krom, Alüminyum, HRP,ve DKP gibi birçok çeşidi var. Bunların özelliklerini, çeşitlerini çok iyi analiz etmek gerekiyor. Kullanacağınız malzemeyi iyi tanırsanız ürün kaliteniz de o denli yüksek olur. Sumak Metal, müşterilerinin acil ihtiyacı için yeterli stoka ve hızlı dağıtım ağına sahip, güçlü bir firmadır. Kaliteli, güvenilir ve ekonomik fiyatlarımızla lazer kesim ve bükümde son teknolojiye ulaşmış, geniş ürün yelpazesine sahip çözüm odaklı bir şirketiz" şeklinde konuştu.

ek-foto-001.jpg

“OMUZ OMUZA VEREREK DAHA KALİTELİ İŞLER YAPIYORUZ”

Aile şirketi olarak hizmet ettiklerini ve iyi şekilde organize olarak bu sistemi sağladıklarını söyleyen Tevfik Sumak, "Büyük oğlum Mehmet, eğitimini Kanada’da tamamladıktan sonra dış ticaret departmanında göreve başladı. Onun yurt dışındaki kazanımları şirketimize çok şey kattı. Özellikle kurumsallaşma, dış ticaret potansiyelimizin gelişmesi anlamında önemli mesafe katettik. Sumak Metal adı altında Sumak Değirmen Makinaları alım ve Satımı yapmaktadır. Ortanca oğlum Abdullah da atölye işlerini organize ediyor. Birimler arasındaki koordinasyonun sağlanması ve buradaki işletme ve kalite sistemini yönetiyor. En küçük oğlum da yükseköğretimini yeni tamamladı ve iş hayatına hazırlanıyor. Biz omuz omuza vererek güç birliği içerisinde daha çok, daha kaliteli üretimle, istihdamla Sumak Metal’i yükseklere taşıyıp ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

ogullar.jpg

HEDEF HALI YIKAMA MAKİNESİ SEKTÖRÜNDE DE ÖNCÜ OLMAK

Sumak Metal olarak "Sumak Makine" adı altına bu sene halı yıkama makinesi sektöründe de yer aldıklarını dile getiren Tevfik Sumak, "Konya'da yer alan 20 senelik bir firmayı devraldık. Yıkama makinesi, halı sıkma makinesi, paketleme hav alma makinesi, bir de elde yıkanan manuel meç makinesi olarak tabir ettiğimiz makinelerin imalatlarını yapıyoruz. Otomatik yıkamada büyük oranda su tasarrufu sağlayan makinelerimiz var. Paketleme hava alma makinesinde halıyı kabartması ve vakum gücünün yüksek olması ürünlerin çok daha güzel ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Hedefimiz halı yıkama makinesi sektöründe de ihracat yapmaktır. Bu alanda da çeşitli fuarlara katılım sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

ek-foto2.jpg

 

ENGLISH TRANSLATION
 

Sumak Metal, one of the leading companies in the metal industry in Konya, gives confidence to its customers with its quarter century experience. Sumak Metal Chairman of the board of Directors Tevfik Sumak , " We have robust, reliable, affordable laser cutting and bending technology. Our company has a wide range of products and is a solution-oriented company, " he said .

Sumak Metal Chairman of the board of Directors Tevfik Sumak ,stated that they have provided CNC Laser Cutting and bending services to Turkey and then to the world on their way out with a quarter-century experience. Tevfik Sumak expressed that they have made significant contributions to the country's economy with the technology that gives shape to metal, "Sumak Metal Değirmen Mak. Pet. Otom. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’yi by name It started its activities in 2008. We continue to produce CNC Laser Cutting and bending in a total area of 4 thousand square meters in Konya Busan Private Organized Industry. Although the establishment of sumak metal in 2008, our activity in the industrial sector is approaching a quarter century. Especially in Germany, England, France, Latvia, India and Pakistan, we are trying to contribute to our national economy by exporting metal products and mill machines to many countries."

uretimden.jpg

QUARTER CENTURY EXPERIENCE, INSTANT SOLUTION

Sumak stated that they learned the important point of trade with a quarter century of experience and added: "In this period we have established confidence among our customers, we have provided the key points and principles of trade. In this way, we produce 3 thousand - 4 thousand tons a year. We are working to become one of the leading companies in the sector by expanding our services with CE and ISO 9001 certificates. We follow the growing technology closely in metal cutting and shaping applications and apply the principles of "flawless production, business continuity" with our experienced staff. The metal sector is a difficult area. Because metal has many types of black sheet, Chromium, aluminum, HRP,and DKP. We need to analyze their characteristics, their varieties very well. If you know the material you will use well, your product quality will be so high. Sumak metal is a powerful company with sufficient stock and fast distribution network for the urgent needs of its customers.

metal-sekilleri-(1).jpg

“WE'RE DOING BETTER QUALITY WORK ON SHOULDER TO SHOULDER”

Tevfik Sumak, who said that they serve as family companies and provide this system in a well organized way, said: "My eldest son Mehmet, after completing his education in Canada, started working in the Foreign Trade Department. His overseas acquisitions have added a lot to our company. In particular, we have made significant progress in institutionalization and the development of our foreign trade potential.  My middle son Abdullah also organizes workshops. It manages the coordination between the management and quality system. My youngest son has just completed his higher education and is preparing for business life. We aim to contribute to the country's economy by bringing Sumak metal to heights with more quality production and employment in the unity of power by giving shoulder to shoulder."

metal-sekilleri-(2).jpg

TO BE THE PIONEER IN THE TARGET CARPET WASHING MACHINE INDUSTRY

We are also involved in the carpet washing machine sector this year under the name of sumak Makina. "We have taken over a 20-year-old company in Konya.

Carpet Washing machine, spinning machine, Carpet Packing and Sweeping machines ,we do the production of the machines called Manual Mec machine. Also we do the production of the machines called manual Mec machine. We sell these machines to carpet washing companies. We have machines that save a lot of water in automatic washing. In addition, our packaging machines have high vacuum power, so the resulting carpets are smoother. Our aim is to export carpet washing machines. We participate in various fairs in this area " he said.

metal-sekilleri-(3).jpg

metal-sekilleri-(4).jpg

KAYNAK: YENİ HABER BUSİNNES KONYA DERGİSİ

yeni-haber-business-(48).jpgyeni-haber-business-(49).jpg