Güvenle yeni yerinde hizmette: Ahen Mühendislik

Konya’daki mekanik tesisat toptancılığında önemli markalar arasında yer alan Ahen Mühendislik, BÜSAN Sanayi Sitesindeki yeni tesisinde hizmet vermeye devam ediyor.
Güvenle yeni yerinde hizmette: Ahen Mühendislik

Ahen Mühendislik Sahibi Makine Mühendisi Mustafa Yanartaş, müşterilerin Ahen Mühendisliği tercih etmesinin sattıkları malın arkasında durduklarından kaynaklandığını söyledi. KOSGEB Caddesi Süleymaniye Camii’nin yanında faaliyet gösterdiklerini aktaran Ahen Mühendislik Sahibi Mustafa Yanartaş, “Ahen Mühendislik 2004 yılında kuruldu. Bizim burada önceliğimiz faaliyet olarak ısıtma, soğutma, iklimlendirmedeki malzeme satışını yapmak. Yani orada kullanılan malzemelerin toptan ve perakende satışını yapıyoruz” dedi.

ahen-2.JPG

Kalorifer tesisatı, doğalgaz tesisatı, endüstriyel buhar tesisatları, pompa hidrofor gibi ürünlerin toptan olarak satışını yaptıklarına değinen Yanartaş, “Satışta da potansiyel olarak resmi kamu ve kuruluşlar var ve özel sanayi tesisleri ve bina teknolojisi yeni ya da eski yapılan binalardaki kullanılan tesisata yönelik malzeme satışı yapıyoruz. Konya, Karaman, Aksaray, Isparta, Niğde başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerleri ve hatta yurt dışına da çalışıyoruz. Hazım Uluşahin’deki eski yerimizde 15 sene faaliyette bulunduk. Aşağı yukarı 250 metre kare bir alandan bin metre kare bir alana gelmiş olduk. Buradaki amacımız sanayideki müşterilerimize yakın olmak ve daha iyi hizmet vermek. Müşterilerimizin bir kısmına imalata yönelik yan ürün tedarik noktasında hizmet veriyoruz. Makine imalatındaki bir parçanın tedarikinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.  

ahen-6.JPG

‘TÜCCAR MANTIĞI İLE DÜŞÜNMÜYORUZ’

Sanayideki müşterilerine daha yakın olmak amacıyla taşındıklarını ifade eden Yanartaş, “Biz şuanda sadece satış yapıyoruz. Daha önceden bir projelendirme vardı ama tabi bu satış yaparken de tüccar mantığı ile satış yapmamak bizim önceliğimizdir. Bizi diğer rakip firmalardan ayıran sebeplerden bir tanesi de odur. Biz tüccar mantığı ile düşünmüyoruz. Biz çözüm ortaklığı sunup çözüm ortaklığında müşterimize mühendis olarak yaklaşım gösteriyoruz. Müşterimizin bir ihtiyacına yönelik danışmanlık konusunda teknik destekte bulunup bir nevi süpervizörlük yapıp orada şu sizin ihtiyacınızı görür şu malzeme sizin ihtiyacınızı görür şeklinde çözüm önerileri sunuyoruz. Müşterilerimizin bizi tercih etmelerinin bin nedeni de o. Yani tüccar mantığında değil de mühendis mantığında satış yapıyoruz. Gerekli olan malzemelerin hepsini genellikle stokumuzda bulunduruyoruz. Çünkü bin metre karelik bir alanda olduğumuz için daha rahat bir hizmet verir konuma geçtik.  Ondan dolayı da en kısa sürede tedarik noktasında müşteriye en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ahen-3.JPG

‘AHEN MÜHENDİSLİĞE İLGİ ARTIYOR’

Müşterilerin Ahen Mühendisliğe ilgilerinin her geçen gün daha çok arttığını kaydeden Yanartaş, “Sektör olarak en çok inşaat sektörü ve endüstriyel teknik sanayinin içerisinde hizmet veriyoruz. Üretim ve ham maddelerdeki yan ürün desteğinde de bulunuyoruz. Şuanda 9 kişi istihdam ediyoruz. Önceki yerimizde 6 kişiydik burada 9 kişiye çıktık. Çünkü şehir dışı çalışmalarımız da artıyor. Orada küçük esnaf modelinden biraz daha buralara gelince KOBİ olunuyor. İnsanların gözünde de öyle oluyorsunuz. Ondan dolayı da istihdam artıyor. Yurt dışından talepler gelmeye başlıyor. Şehir dışından talepler gelmeye başlıyor. Şehir dışındaki firmalar sizi biraz daha ciddiye alıyorlar. Dünya öyle bir şey ki ye kürküm ye dünyası. Adam çek verecek güvenmesi gerekiyor. Ticarette güven esastır. Artık müşteri neyin ne olduğunu görmeye başladı” ifadelerine yer verdi.

ahen-11.JPG

‘GÜVENİLİRLİĞİMİZ EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ’

Yanartaş, müşterilerin neden Ahen Mühendisliği tercih ettiği sorusunu, “Öncelikle bizim çözüm odaklı anlayışımızın, müşterileri bizi tercih etmesi noktasında rolü büyük. İkinci olarak da biz uygulamada denemediğimiz ya da denettirmediğimiz bir ürünü piyasaya sürmüyoruz. İlk önce kendimiz onun bir güvenilirliğini test ediyoruz. Ürünü güvenilir kıldıktan sonra piyasaya sunuyoruz. Çünkü biz bir taraftan da kalitesiz malzeme satmıyoruz. Bize gelen şunu biliyor; Ahen Mühendislik’ten bir ürün alırsak sıkıntı yaşamayız. Ya da sıkıntı yaşasam bile Ahen Mühendislik bunun çözümünü bulur, ürününün arkasında durur deniliyor. Bizim en büyük avantajlarımızdan bir tanesi de bu, biz böyle öğrendik. Yoksa biz bu sektörde kolay kolay büyüyemezdik. Sattığımız ürünün arkasında güçlü bir şekilde durduğumuz için müşterilerimizi bizi daha çok tercih ediyorlar” şeklinde yanıtladı.
•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ