“Güzelliğin sırrı bakımdır”

“Güzelliğin sırrı bakımdır”

Güzellik sırlarını, genç kalmanın formülünü, sıcak günlere hazırlığı ve Ayşe Doğan Güzellik Salonu’nu, salon sahibi Ayşe Doğan ile konuştuk. Doğan, “Tedaviden önce önlem yaşlanmayı geciktirir” dedi.

Ayşe Doğan Güzellik Salonu sahibi, bakım uzmanı Ayşe Doğan cilt bakımı hakkında konuştu. Yaklaşık 8 senedir güzellik bakımı hakkında çalıştığını belirten Doğan, usta çırak ilişkisinin her işte olduğu gibi bu işte de önem arz ettiğini söyledi. Ayşe Doğan Güzellik Salonu’nda müşterilerine lazer epilasyon, cilt bakımı, depilasyon, profesyonel cilt makyajı yaptıklarını söyleyen Doğan cilt bakımının çok detaylı bir iş olduğunu ve birçok alanı olduğunu söyledi. Ayşe Doğan artık kadınlar kadar erkeklerin de kendilerine baktığını söylerken, bakımın öneminin altını çizdi. Doğan, “Bakım yapmak her zaman için faydalıdır. Güzelliğin sırrı kesinlikle bakımdır” dedi.

İSTENMEYEN TÜYLERDEN KURTULMANIN TEK YOLU; LAZER EPİLASYON

Sivilce ve siyah noktalar için çalışmaları olduğunu söyleyen Doğan, “Sivilce için klasik bakım yapıyoruz. Buhar veriyoruz, siyah noktaların temizlenmesi için birçok işlemden geçiriyoruz. Cildi yumuşatıyor, gözenekleri açıyoruz buhar sayesinde. Yine gözenekleri sıklaştıran maskeler ve serumlar ile tedavi gerçekleştiriyoruz. Herkese kesinlikle tavsiye ediyorum. Cilt bakımında yaş sınırı yok. Cildin temizlenmesini, rahatlamasını sağlıyor. Bazı kişiler ‘bakım yaptırıyoruz ama acaba devamı gerekir mi’ diye soruyorlar. Zaten cildinizin o temiz halini gördükten sonra yeniden yaptırmayı siz isteyeceksiniz. Her ay düzenli olarak bu bakımın yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Lazer epilasyon hakkında da konuşan Doğan, “Lazer epilasyon bir kadının kendine yapabileceği en güzel şey. Çünkü; istenmeyen tüylerden kurtulmanın tek yolu lazer epilasyon. İstemediğiniz tüylerin yüzde sekseninden kurtuluyorsunuz. Lazer her şeyden ziyade konfordur. Herkese öneriyorum, herhangi bir sağlık sıkıntısı yok. Uzman doktorlar eşliğinde yapıyoruz ve kesinlikle güvenli bir sistem” diye konuştu.

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANMAK ŞART

Yaz aylarında cilt bakımlarına ara verdiklerini ancak cilde bakmanın her zaman için geçerli olduğunu söyleyen Doğan, Ciltte tedavi dediğim; lekeler, çizgiler, anti aging, gözenek… Bunları yaparken biz biraz agresif ürünler kullandığımız için yazın yaptırma taraftarı değiliz. Güneşin dik gelmesi cildi olumsuz etkiler çünkü. Ama yazın yapılmasını önerdiğimiz Casmara adında bir maske var. Casmara; ferahlatan, rahatlatan buz gibi bir madde. Cildi yormuyor ve yazın klasik bakımdansa Casmara ismindeki maskenin uygulanmasını öneriyorum. Kış aylarında ise güneş dik gelmeyeceğinden dolayı cilt bakımını öneriyorum” dedi. Güneş koruyucunun çok önemli olduğunu vurgulayan Doğan şu ifadeleri kullandı; “Yazın en çok üstüne basa basa söylediğim şey kişilerin güneş koruyucu kullanması. Güneş koruyucu kullanılmazsa ciltte lekeler oluşur, çizgiler oluşur, cildi yıpratır. Çünkü ozon tabakası çok açık. Artık bebeklerimize dahi güneş koruyucu sürmemiz gerekiyor. Yağmur yağarken şemsiye tutmak neyse, yazın güneş koruyucu kullanmakta odur. Konya’nın hava şartları belli; kış aylarında sert ve soğuk, yaz aylarında sıcak ve kurak. Ondan dolayı yaz kış kullanılması gerekiyor. Yazın güneş nasıl cildimize zarar veriyorsa kışın da soğuk öyle zarar verir. Hatta bilgisayar ışığı, ampuller bile cildi rahatsız eder. Bu yüzden koruyucu kullanmak kesinlikle şart. Evden çıkmayan, iş yerinden çıkmayan hatta çocukların bile güneş koruyucuyu sadece yüze değil güneşin gördüğü cildin her yerine sürmesi gerekiyor. Güneş koruyucunun cilde hiçbir zararı olmaz. Güneş koruyucular cilt tarafından emilmiyor, cildin güneşe karşı kalkanı oluyor. O yüzden de herhangi bir dezavantaj söz konusu değil. Ama tabi ki kaliteli ürün, kalitesiz ürün fark eder. Burada da kaliteli ürün kullanımı şarttır.”

“TEDAVİDEN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI”

Genç kalmak, daha genç görünmek isteyenlere bir tavsiyede bulunan Ayşe Doğan, “Genç kalmak, daha genç görünmek isteyenler kesinlikle ileriye yatırım yapmalı. Tedaviden ziyade önlem almalı. Olan şeyi tedavi etmek zordur ama olmayan bir şeye önlem almak daha kolaydır. Genç yaşına güvenerek göz çevresine nemlendirici sürmeyenler mesela… Yaşlılığın önüne geçilemez ama bakım ile 30 yaşındayken 20 yaşında gibi görülebilir. Bunun için de bakım ve önlem çok önemlidir. Tedaviden önce önlem yaşlanmayı geciktirir” diye konuştu. 

MÜCAHİT YAPRAKCI