Hababam Sınıfı'nın 41. yılı açık hava sinemasında kutlandı

"Hababam Sınıfı" filminin 41. yıl dönümü, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ve Arzu Filmin iş birliği ile düzenlenen açık hava arabalı sinema etkinliği ile kutlandı.
Hababam Sınıfı'nın 41. yılı açık hava sinemasında kutlandı

Rıfat Ilgaz'ın eserinden sinemaya uyarlanan 1975 yılında Ertem Eğilmez'in yönetmenliğinde beyaz perdeye yansıyan "Hababam Sınıfı" filminin 41. yıl dönümü, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) ve Arzu Filmin iş birliği ile düzenlenen açık hava arabalı sinema etkinliği ile kutlandı.

Fenerbahçe'deki Dalyan Club'te gerçekleştirilen kutlamaya, serinin 2000'li yıllarda çekilen filmlerin yönetmenliğini üstlenen Ertem Eğilmezin oğlu Ferdi Eğilmez, "Postal Rıza" Ercan Gezmiş, "Bacaksız" Tuncay Akça, "Hayta İsmail" Ahmet Arıman, ilk filmlerde görüntü asistanlığı ve setin fotoğrafçılığını yapan Güngör Özsoy ile İKOD üyesi 50'ye yakın klasik otomobil sahibi ve aileleri katıldı. 

Hababam Sınıfı devam filmlerinin yapımcı yönetmeni Ferdi Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen gecede serinin ikinci filminin seyredileceğini belirterek, "Ben 1964 doğumluyum. İlk Hababam çekildiğinde 10 yaşındaydım. Okuldan çıkıp koşa koşa sete giderdim. İlk Hababam Sınıfı filminin çekimleri, kurgusu, müziği ve vizyon bulması toplam 17 gün sürmüştü. Filmin böyle de bir rekoru var." dedi.

Ahmet Arıman da "41 yılın nasıl geçtiğini anlamadık. Biz hala o sınıftaki çocuklarız. Film antika arabalarda izlenecek. Bizler de ihtiyar olarak izleyeceğiz. O günleri hatırlar gibi olduk. 'Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı' komik diye geçer ama ben o filmde çok ağlıyorum. O yüzden bizim filmlerimiz duygusal filmler. Halkımız da eski filmleri çok seviyorlar." diye konuştu. 

Oyuncu Tuncay Akça ise ilk Hababam Sınıfı filmlerinde "ufaklık" yeni Hababam Sınıfı filmlerinde de "Bacaksız Amca"yı oynadığını dile getirerek, "Hababam Sınıfı ile sinemaya girdik. 100'e yakın film çektim hala Hababam Sınıfı'nın ufaklığı olarak halkın karşısına çıkıyorum. Arkadaşlarımla ağabeylerimle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Film, Hafize Ana’nın ders aralarında çaldığı orijinal zille başlarken, oyuncularla birlikte 41. yıl pastası kesildi. Filmin hayatta olmayan oyuncuları Kemal Sunal, Adile Naşit, Feridun Şavlı, Sıktı Akçatepe, Cem Gürdap da etkinlikte anıldı.