Haberleri yokmuş!

YENİ HABER
Haberleri yokmuş!

Gazetemiz bugün  “Mevlana Üniversitesi İsrail’i Kınayamadı” başlıklı bir haberi manşetine taşıdı. 111 üniversite  rektörü bildiri yayınladı.Fakat Mevlana Üniversitesi bu katliama adeta sessiz kaldı. Haberimizin ardından  Mevlana Üniversitesi "Haberimiz yoktu" niteliğinde bir açıklama yaptı. Üniversite adeta katliama sessiz kaldı.

Haberde “ Türkiye’de 111 üniversitenin rektörü ortak bir bildirge yayınlayarak, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı. Yayınlanan kınamanın altında Türkiye’nin neredeyse bütün üniversitelerinin imzası bulunurken Mevlana Üniversite’sinin İsrail’i kınayamaması büyük tepki topladı” spotlu haberimize karşılık Mevlana  Üniversitesi rektörlüğünden "Haberimiz yoktu" açıklaması yapıldı.Çocuk kadın binlerce insanın  terör örgütü  İsrail tarafından katledilişini 111 üniversite rektörü kınarken  , Mevlana Üniversitesi adeta  görmezden geldi. 

Türkiye'deki 111 üniversite Rektörü, yayımladıkları ortak bildiride, İsrail'in, aralarında masum çocuk ve kadınların da bulunduğu 700'den fazla sivil Filistinlinin hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralandığı, uluslararası hukuka ve temel insan haklarına aykırı saldırılarını nefretle kınadı.Fakat Mevlana Üniversitesi bu katliama adeta sessiz kaldıHaberimiz üzerine yapılan açıklamada ise konununbasından öğrenildiği belirtildi.

Mevlana üniversitesi konu hakkında bilgilendirilmediklerini ve söz konusu durumu basından öğrendiklerini belirtmiştir

Mevlana    Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler biriminden gönderilen ve  üniversite Rektörü  Prof. Dr. Tankut Yalçınöz’ün imzasının bulunduğu açıklama şu şekildedir.

                                                                                                                 25.07.2014                                                     

KAMUOYUNA DUYURU

Son birkaç gündür medyada ülkemizdeki 111 Rektörün ortak bir bildiri yayınlayarak İsrail’in Gazze saldırılarını kınadığını ve Mevlana Üniversitesi’nin bu bildiride imzasının olmadığı yolunda haberler yayınlanmaktadır. Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki bu bildiri için Üniversitemiz bilgilendirilmemiş ve konu maalesef basından öğrenilmiştir. Mevlana Üniversitesi’nin İsrail’in Filistin’e olan saldırılarına karşı tutumu gayet açıktır. Her zaman dualarımızda olan Gazze halkının yanındayız. Basın mensuplarının basın ahlakına uymayan bir şekilde, bizden bilgi almadan insafsızca gazete, televizyon ve internet sayfalarından üniversitemiz aleyhine yaptıkları haberleri üzüntüyle takip ediyoruz. Mevlana Üniversitesi olarak İsrail’in bir insanlık suçu işlediğini bulunduğumuz her ortamda dile getirmiş ve yapılması gereken tüm adımlarda yer alacağımızı ayrıca ifade etmekteyiz. Vicdanlı basın mensuplarının aynı şekilde bu bildirimizi gazete, televizyon ve internet sayfalarında yayınlamaları ümit eder, kamuoyuna saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Tankut YALÇINÖZ

REKTÖR