Hacı adayları uğurlandı

Konyalı hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu başladı. Mevlana Kültür Merkezi'nde buluşan hacı adayları, burada yapılan duaların ardından, Hac ibadetini yerine getirmek için Konya Havalimanı’na uğurlanarak, mübarek yolculuğa çıktı.
Hacı adayları uğurlandı

Hacı adaylarının mukaddes beldelere uğurlandıkları ilk illerden biri Konya oldu. Hac farizasını yerine getirmek için niyet alan yüzlerce hacı adayı, Sabah Namazının ardından Mevlana Kültür Merkezi otoparkında bir araya geldi. Hacı adayları, Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan uğurlama töreninin ardından, Konya Havaalanı’ndan dua ve gözyaşlarıyla Mukaddes Beldelere uğurlandı. Yapılan uğurlama töreninde, Hacı adaylarının kutsal yolculuğa çıkmanın heyecanını yaşadığı görülürken, yakınları Mevlana Kültür Merkezi’ne adeta akın etti. Küçükler, büyüklerin ellerini öptü, dedeler torunlarına sarıldı, eller dua için açıldı, duygu yüklü anlar yaşandı.

ramazan-koyuncu.jpeg

“KIYMETİNİ BİLELİM”

Mekke ve Medine’ye kavuşacak olmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Ramazan Koyuncu, “Kutlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Yolculuğumuz hayırlı mübarek olsun. Güllerin Efendisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav) ulaşmada, Hicaz demir yollarını döşeten ve Efendiler Efendisi rahatsız olmasın diye demir yoluna keçe yaptıran ecdadın torunları olarak, kutlu yolculuğun kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. İslam Beldelerindeki zulüm sona erse de, tüm kardeşlerimizle orada kucaklaşsak isterdik. Allah, tüm Müslüman kardeşlerimize hacı olmayı nasip eylesin. Allah bizlere, Hac dönüşünde de hacı olmanın hakkını verecek kullar olmayı nasip etsin İnşallah. Şeytanı def edelim de, bir daha; ağzımızdan kötü, kırıcı, incitici ve yalan söz çıkmasın İnşallah. Memleketimizin, İslam ülkelerinin huzur ve sükunet içinde olması, vatanımızın geleceği için bol bol dua edeceğiz" diye konuştu.

6-210.jpg

“GÜNAHLARIMIZ DÖKÜLECEK”

Hacı olacağı için çok duygulandığını söyleyen Halil Eseroğlu, “Cenab-ı Allah yapacağımız ibadetlerimizi kabul eylesin, sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Hacı olduktan sonra, annemizden doğduğumuz ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönmek nasip olsun inşallah. Bu vesile ile günahlarımızdan arınacağız, günahlarımız dökülecek. Bu lütfu, iyi değerlendirmemiz lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde ağzımızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevimizi tamamlamak düsturumuz olmalıdır. Kalplerini kırdığım herkesten helallik isterim, bilerek isteyerek kalp kırmamışımdır. Haklarım yoktur fakat benden yana da herkese hakkım helal olsun” diye konuştu.

5-331.jpg

“RUHUMUZDA BU ZİYAFETTEN İSTİFADE ETMELİ”

Kabe’ye kavuşmanın hasretiyle kavrulduğunu söyleyen Kerim Tekeli, “Bu duygu anlatılmıyor. Hasretle beklediğimiz Kabe’ye kavuşacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Allah herkese bu güzel yolculuğu nasip etsin. Önemli olan hacca gitmek değil, hacı olarak kalmaktır. Bu yolculuk herkese nasip olmaz. Dolayısıyla kendisine hac nasip olanlar bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve hayatlarının dönüm noktası olarak algılamalıdır. Sadece bedenlerin değil ruhunda bu ziyafetten istifade etmesi gerekir. Rabbim kutsal toprakları görmeyi ve oraların feyiz ve bereketinden istifade etmeyi herkese nasip etsin” şeklinde konuştu.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER