Hacı Ahmet Özdemir: AK Parti gücünü milletten alıyor

Siyasi kadrolarının halkın içinden insanlar olmasının AK Parti’yi AK Parti yapan en önemli özelliklerden birisi olduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili ve 27.Dönem Milletvekili Adayı Hacı Ahmet Özdemir, “Başarısının kaynağı da budur." dedi.
Hacı Ahmet Özdemir: AK Parti gücünü milletten alıyor

Konya’da AK Parti’nin seçim çalışmalarının rayına oturduğunu belirten AK Parti Konya Milletvekili ve 27.Dönem Milletvekili Adayı Hacı Ahmet Özdemir, “15 tane milletvekilli adayımız var. 15’i de çok yoğun bir şekilde sahada çalıştılar. Zaten bizler Seçim Koordinasyon Merkezi’mizin programını uyguladık. Halkla iç içe olduğumuzu, sahada olduğumuzu gördüler. Yükü Cumhurbaşkanımızın üzerinden azaltmaya çalıştık. Bu anlamda ben Konya teşkilatlarının hafızasının çok canlı olduğunu ve bu hafızanın AK Parti öncesinden Konya’da bir gelenek haline geldiğini görüyorum. Çalışmalarımız sistematik, verimli ve sonuç odaklıdır. Bu yönde gönüllülerimiz var. AK Parti sevdalılarımıza, teşkilat mensuplarımıza  teşekkür ediyoruz. Adeta ailelerini, evlerini bırakıp gelip 1 ay seçim kampanyası süresince kampa girdiler. Geceleri, gündüzleri yoktu. Ramazan ayına denk geldiği için de uykuları bölündü. Genelde sokakta olduğumuz için öğleye doğru çalışmalara başladık. Sahaya indik. Halkla iç içe olarak vatandaşlarımızla biraraya geldik. Onlarla kaynaşma, halleşme, dertleşme hatta bazen sitem yaşadık. Bundan gocunmuyoruz. Vatandaşın siteminin de bir değer olduğunun farkındayız. Serzenişinin de, beğenilerinin de, eleştirilerinin de farkındayız. Hepsi bizim başımızın tacıdır. Çünkü vatandaşın ta kendisiyiz” dedi.

haci-ahmet-ozdemir-saha-calismasi-(1).png

“HALKIN ARASINDAN OLMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

İsimdeki unvanların geçici olduğunu dile getiren Özdemir, “Seçildikten sonra fildişi kulelerine çekilen, milletvekilliği taslayan anlayışlara, karakterlere sahip değiliz. Koca koca unvanlarımız olabilir. Ama bunların geçici olduğunu biliyoruz. Mevlana Hazretlerinin de şehrimizde yatıyor olmasından hareketle şunu söylemek gerekiyor. Mesnevi’nin son dizeleri şöyle biter, kul oldum, kul oldum, kul oldum. Hz. Mevlana’nın geldiği nokta odur. Kulluktur. Kelime-i Şehadette de yaradan kulluğun en yüksek mertebe olduğunu söylüyor. Peygamberlikten bile önce kulluk diyoruz. Bir gün milletvekilliği de üniversite hocalığı da bitecek. İsminizin önünde yazan unvan hiçbir anlam ifade etmeyecek. Vatandaşın ta kendisiyiz. AK Parti’yi AK Parti yapan özellik de budur. Cumhurbaşkanından en alt kademedeki insanına kadar milletle özdeşleşmiş olmasıdır. Tepeden bakmaması, aynı göz hizasından bakışmalarıdır. Biz halktan olmayı, halkın arasından olmayı çok önemsiyoruz. Diğer partilerin adında halk, halkçılık gibi söylemler bulunsa da halkın kendisini bulunduğu ve tepeden tırnağa içinde yer aldığı, siyasi yöneticilerine rahatlıkla ulaşabildiği şuanda tek ve yegane parti AK Parti olarak gözüküyor. Başarısının kaynağı da budur. Gücünü milletten alıyor” şeklinde konuştu.

haci-ahmet-ozdemir-saha-calismasi-(2).png

“ÜLKE TARİHİNİN DÖNÜM NOKTASI”

24 Haziran seçimlerinin Türkiye tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu belirten Hacı Ahmet Özdemir, “1973 seçimlerini hararetle takip ettiğimi ve Erbakan Hoca’nın başarısı için dua ettiğimi, gece uykularımın kaçtığını hatırlıyorum.  Sonra 1977 seçimlerindeki o kırılmayı, hayal kırıklığını hatırlıyorum. Öğrencilik yıllarımda evde arkadaşlarım güreş yaparlardı. İsmet diye Samsunlu bir dostumuz vardı. Herkes onu güreşte yıkardı. İsmet yenildin mi dediğimizde ‘Hayır köprüdeyim’ derdi. Sırtı tamamen yerde olsa bile ona yenildiğini kabul ettiremezdik. Erbakan Hoca daima İsmet köprüsünde bir hayat sürdü. Yenilgiyi hiç kabul etmedi. Oyunu, milletvekili sayısını bir tane arttırırsa zafer ilan etti. Sezai Bey’in dizelerinde de dediği gibi ‘Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır…’ Seçimleri takip ediyorum. 24 Haziran seçimleri, Türkiye’nin girdiği en önemli seçimdir. Arkası, çok kolay seçimlerin olacağı bir süreç değil. Bunu da biliyoruz. Çıtayı, hedefleri yükselttik” dedi.

haci-ahmet-ozdemir-saha-calismasi-(3).png

“BÜYÜK HEDEFLERİN ENGELİ ÇOKTUR”

“Büyük hedeflere yürüyenlerin önündeki engeller çok büyüktür” diyen Özdemir, “Şuan bizim elimizde 24 Haziran seçimleri hedef olarak var. Bu hedefimiz çok büyük. Önümüzdeki engeller de bu oranda büyük. Onun için çok önemli. Bütün siyasi liderlerin gerçekleştirmek istedikleri sistemi yapma imkanı buluyoruz. Halk oylamasında halkımız yeni sisteme evet dedi, şimdi de bu sistemin faaliyete dökülüş aşamasındayız. 24 Haziran, Türkiye açsından önemli olduğu kadar, dünya açısından da önemli. Çünkü biz dünyaya alternatif sunmaya başladık.  Devletlerin büyüklüğü elbette ekonomileriyle, siyasi, askeri güçleriyle alakalıdır ama Türkiye’nin belki onlarla henüz baş edecek ekonomik güce sahip olmadığını biliyoruz. Süratle toparlanmaya başladık. Bizden başka kimse, hiçbir parti çıkıp da siyasi seçimden sonraki ilk hedefimiz şu, ilk icraatımız şu demiyor. İlk icraatları külliyeyi yıkmak olacak. Sanki Erdoğan alıp götürecek. Sonuçta devletin malıdır. Külliyeyi gezdim ben. Hülya Avşar’a da gezdirdiler. Ne dedi? Benim evimden bile daha az lüks dedi. Külliye lüks değil, sadedir. Bizim karakterimiz öyledir. Osmanlı Sarayı, Topkapı Sarayı’na bir bakın bir de Rus Saraylarına bakın. Bizde tevazu asıldır. Külliyeyi yıkacağım diyorlar. Ben içini, dışını her tarafını biliyorum. Çok mütevazı. Avşar kızının dediğine katılıyorum. Onun evi külliyeden çok daha lükstür” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE YENİ BİR SABAHA UYANACAK”

25 Haziran günü Türkiye’nin bambaşka bir sabaha uyanacağını söyleyen Hacı Ahmet Özdemir,  “IMF ile tekrar masaya oturup borç almayı başlatacağım diyorlar. Cumhurbaşkanı adayı bunu söylüyor. Üçüncü havalimanını açmamıza 4 ay kaldı. Yüzde 90’ı bitti. 29 Ekim’de Allah nasip ederse açacağız. 25 Haziran’da Türkiye bambaşka bir Türkiye olarak sabaha uyanacak ve biz bu açılışlarımızı bir bir yapacağız. Havaalanını kapatacağım, Çanakkale köprüsünün inşaatını durduracağım şeklinde hep yıkıcı beyanları var. Bunlar lider olması gereken, Cumhurbaşkanı adayı olmuş, siyaset üretecek insanlar. Böyle bir şey olabilir mi? En son bir tanesi bir laf söyledi. Üniter devlet yapısına son vereceğiz. Yani Türkiye’yi böleceğiz dedi. Teröre destek verdiği alenen belli olan, Türk yargısının mahkum ettiği ve içeride olan sözüm ona eski parti liderini derhal çıkaracaklarını söylüyor 5 benzemez. Hepsi bir araya geldiler. 2023’te diyoruz ki Türkiye dünya 10.’su olacak. 2053’te dünya 6.’sı olacak. Diğer partilerin seçim bildirgelerinde hiç böyle bir şey duydunuz mu? Emekliye şu kadar vereceğim, çalışana bu kadar vereceğim diyorlar. Neye dayanıyorlar? Yine AK Parti’ye. Merkez Bankası’nın kasasını doldurdu, ihracatı artırdı. O topladı, ben güzelce dağıtacağım demenin adıdır bu. Bütün projelere baktığımızda en muhteşem projeleri böyle gözüküyor. Biz de diyoruz ki, desteğinizi sürdürün, tekrar bize devam şansını tanıyın, ekonomiyi güçlendirelim, ihracatı arttıralım ve sizi refahtan hissedar kılalım. Size de pay verelim. Seçimler Konya açısından baktığımızda olumlu gidiyor. Teşkilat, fevkalade özverili gönüllüler ordusu. Nitelikleri, donanımları çok yeterli milletvekili adaylarımız var. Her biri kendi içinde bir değer” diye konuştu.

HACI AHMET ÖZDEMİR KİMDİR?

haci-ahmet-ozdemir-(2).png

1961 Ilgın doğumlu olan Hacı Ahmet Özdemir, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Şam’da Arap Dili Enstitüsü’nü bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda göreve başlayan Özdemir, daha sonra üniversiteye geçti. 2006 yılında Doçent, 2011 yılında Profesör oldu. Karadeniz Teknik, Rize, Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak çalıştı ve yönetim kademelerinde görev yaptı. 25. Dönem Milletvekilliği görevinde bulundu. 26. Dönem Konya Milletvekilliği ve MKYK üyeliği halen devam etmektedir. Yaşlı ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcılığı, Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulunan Özdemir, iyi derecede Arapça, İngilizce ve orta derecede Farsça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

haci-ahmet-ozdemir-yeni-haber-secim-dergisi-(1).pnghaci-ahmet-ozdemir-yeni-haber-secim-dergisi-(2).pnghaci-ahmet-ozdemir-001.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ