Hadim'de Bozkır Barajı bilgilendirme toplantısı

Hadim'de Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Bozkır Barajı inşaatı nedeniyle taşınmazları su altında kalan bölge halkına bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Hadim'de Bozkır Barajı bilgilendirme toplantısı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Daire Başkanı Ali Rıza Ceylan, toplantıda yaptığı konuşmada, Bozkır Barajı inşaatının yüzde 95 civarında tamamlandığını söyledi.

Barajda, su tutulmaya başlandığında Dedemli'de ikamet eden ailelerin etkileneceğini dile getiren Ceylan, "Arazilerin sadece bir kısmında kamulaştırma yapıldı. Evlerin paralarını ödemeye başlayacağız. Sonrasında su tutulmaya başladığında etkilenen mahallelerin taşınması işlemini gerçekleştireceğiz. Devletin bize verdiği yetkileri kullanarak teknik, bilimsel ve hukuki olarak sizleri mağdur etmeden bedelleri ödeyeceğiz." dedi.

Ceylan, barajdan etkilenen ailelerin Konya'nın Meram ilçesinde mera arazilerine yerleştirilmeleri için çalışama yaptıklarını anlattı.

Dedemli Mahallesi için Bakanlar Kurulu Kararı'nın çıktığını aktaran Ceylan, "Bu kararla Türkiye'deki en iyi uygulama burada olacak. DSİ Genel Müdürümüz sayın Ali Rıza Diniz de bu konu ile özel olarak ilgileniyor. Kendisinin sizlere selamı var." ifadelerini kullandı.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun desteği ve Eski AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul'un TBMM'ye verdiği önergeyle Dedemli'ye özel yasa çıkarıldığını dile getirdi.