Ömer İnal

Ömer İnal

Hadislerle IŞİD Meselesi

Hadislerle IŞİD Meselesi

Cübbeli Ahmet Hoca bir sohbetinde, Arap aleminden büyük bir alimin IŞİD ile alakalı olarak kendisiyle paylaştığı  Hadislere yer veriyor.  Hz Ali'ye dayandırılan bahsi geçen Hadis şu şekilde:

 

Siyah bayrakları gördüğünüzde yerinizden kıpırdamayın.  Ellerinizi ve ayaklarınızı hareket ettirmeyin (harekete geçmeyin).  Sonra kendilerine ehemmiyet verilmeyen  zayıf bir topluluk zuhur eder. Kalpleri demir parçaları gibidir.  Onlar devlet sahipleridir. Ne söz ne de ahit tanırlar. Hakka çağırırlar ama kendileri hak ehli değildir. İsimleri künyedir. Nisbetleri ise köy ve şehirlerdir. Saçları kadın saçı gibi uzatılmış ve salınmıştır. Aralarında ihtilaf çıkıncaya kadar bakidirler. Sonra Allah hakkı dilediğine verir(El Fiten, Hafız Nuaym Bin Hammad, Darul Beyan el Arabi, Ezher civarı Kahire, hadis numarası 558, s:  136)  

 

 

Şimdi bu Hadis'i, Işid lideri Ebubekir el Bağdadi'yle birlikte değerlendirelim:

 

Destekçileri tarafından "Halife İbrahim" olarak anılan Ebubekir el bağdadi'nin Tam ismi ibrahim bin Avad bin ibrahim el bedri el Radavi  el hüseyni el samarraii.. Soyadına bir de "Kureyşi" ekleyip kendisini peygamber soyundan gösteren Ebubeki el Bağdadi, Halifelik iddiasında inandırıcı olma çabası veriyor.. ."Ebu Dua" takma adını kullanıyor ve gerilla eğitimi aldığına kesin gözüyle bakılıyor. Evli olduğu bilinen Bağdadi'nin ailesinin pakistan'da yaşadığı tahmin ediliyor..

 

Bağdat'taki islam Üniversitesinde doktora yaptığı için geçmişte Dr.ibrahim Avad diye tanınan eski bir öğretim üyesi ve vaiz. Şeriat, fıkıh, islam tarihi ve şiir uzmanı.

 

Işid lideri Ebubekir El Bağdadi, siyah elbisesi, uzun saçları, ve kolundaki rolex marka saatiyle hutbe verirken görüntülenmişti..

 

 

Bu bilgiler ışığında;

 

İsmi ibrahim avad ibahim bedri olduğu halde, ilk halife olan Hz Ebu Bekir'in  ismini kendisiyle özdeşleştirmek suretiyle halifelik iddiasında bulunmaktadır.. Dolayısıyla İsminin sahteliği gibi Halifelik iddiası da sahtedir... Samarra'lı olduğu halde kendini Bağdat'a nispet etmesi de aldatmaca bir harekettir..

 

 

 Ebu Hureyre (R. Anhu) tarikiyle rivayet ettiği diğer bir hadis Peygamberimize kadar ulaşmaktadır ve bu Hadis de şu şekildedir:

 

Benden sonra size dört fitne gelecektir.  Birincisinde, kanlar (dökülmesi) helal kılınacaktır. İkincisinde hem kanlar hem de mallar helal kılınacaktır.  Üçüncüsünde ise hem canlar hem mallar hem de uçkurlar helal kılınacaktır. Dördüncüsü ise örten, kapatan, bürüyen kör ve sağır bir fitnedir; denizdeki dalgalar gibi kabarır, hareket eder. Hiç kimse ona karşı bir sığınak bulamaz.   Şamda tayf ve karaltı gibi dolaşır; Iraka çöreklenir.  Eliyle ve ayaklarıyla el Cezireyi (Kürt bölgesi) vurur (Cübbeli Ahmet Hocanın bu hadisteki el Cezireyi Suudi Arabistan olarak yansıtması isabetli olmasa gerek). Ümmet, derinin tabakhanede çekiştirilmesi gibi çekiştirilir, belaya maruz kalır. Kimse yeter, yeter diyemez ve bir yerden kalksa diğer yerde patlak verir ve çöreklenir (hadis no: 87, s: 31).

 

Her iki hadis de  Işid ile değerlendirildiğinde nasıl bir bela olduklarını ortaya koyması bakımından muhim bilgiler içermektedir. Bu örgütün adında "islam" kelimesi geçmesine rağmen müslüman bir memlekette canice katliamlar yapan görüntüler vermekten hiç kaçınmamıştır.. Şiddet olaylarının müslüman ülkelerde artması ve islam diniyle alakası olmayan güya islamcı örgütlerin yaptıkları insanlık dışı görüntülerin Son dönemde islamafobi'nin konuşulmasına neden olmuşken, bu ışid meselesi de yine bu şekilde İslam'a en büyük zarar veren bir yapı haline gelmiştir...Tüm bunlardan anlaşılacağı üzere bu yapının islamiyetle uzaktan yakından alakası yoktur... Ülkemizde de dini duyguları kullanmak suretiyle kendine taraftar kazandıran, savaşcı kazadıran bu yapının gerçek yüzünü gençlerimize göstermek ve böyle bir yanlışın içine girmelerine engel olmak ehemmiyet arz etmektedir...Irak'ta masum insanları boğazlayıp, kurşuna dizerken, binlerce kişiyi evinden, işinden, yurdundan edip, korku salarken bunların islam adına yapıldığını söylemek tek kelimeyle ahmaklıktır, Din-i islam'a olan bir hakarettir..

 

Işid meselesi kamuoyunda ilk kez yer almaya başladığında zihnimde şunlar canlandı: Çanakkale savaşında, ingilizlerin sömürge ülkelerinden getirdikleri müslüman askerleri "Almanlar, sizin halifenizi esir aldılar. Bizimle birlikte savaşınki halifenizi Almanlardan kurtaralım." sözleriyle kandırmışlar ve müslümanın, müslümana karşı savaşmasına sebep olmuşlardır, ta ki Türk mevzilerinden duyulan Ezan seslerine kadar... Irak'ta zuhur eden bu elim olay da, islam'a hizmet adı altında müslümanın müslamana kırdırılması ve savaştırılmasıyla ülkelerin yeniden dizaynı, sınırların yeniden çizilmesi projesidir ki, bu bilindik bir ingiliz yöntemidir..

 

Bu bağlamda, ABD Merkezi istihbarat Teşkilatı eski çalışanı  Edward Snowden, Irak'ta kaosa neden olan IŞID'in arkasında CIA (ABD), MOSSAD (israil) ve MI6 (ingiltere) olduğunu iddia ettiği bir açıklama yapmıştı... İsrail'in Filistin'e en ağır saldırıları gerçekleştirdiği yakın zamanda, İsrail'e karşı ışid'den hiç bir tepki gelmemiş, Irakta'ki katliamlarına devam etmişti...Tüm bu bilgiler bize Işid'in gerçek yüzünü göstermektedir...

 

Selam vu Dua ile, Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer İnal Arşivi
SON YAZILAR