Hafızlığın yaşı yok

Hafızlık eğitimi için yaş sınırı ve cinsiyet ayrımı yok, her birey Milli Eğitim Bakanlığı destekli kurslarla birlikte hafızlık icabeti alabiliyor.
Hafızlığın yaşı yok

Hafızlık eğitimi için yaş sınırı ve cinsiyet ayrımı yok, her birey Milli Eğitim Bakanlığı destekli kurslarla birlikte hafızlık icabeti alabiliyor. Konya’da hafızlık eğitimi gören Hafız Seyithan Teke(12) ve Hafız Bilal Öz(13)  aldıkları hafızlık eğitim ile yaşıtlarına örnek oluyor

Bir disiplin halinde çalışıldığında hafızlık eğitimini isteyen herkesin çok zorlanmadan başarabileceğini söyleyen Konya Karatay Uluırmak Nuraniye Kuran Kursu öğrencilerinden Hafız Bilal Öz; “Ben kursa başlayalı bir sene oldu. Bu süre zarfında Kuran-ı Kerim’in 120 sayfasını ezberledim. Benim için süreç zorlu geçmedi, geçmiyor da. Her gün bir ya da iki sayfa verilen Kuran-ı Kerim’den ayetlerin her birini 10 kere tekrarladığım zaman ayeti ezberlemiş oluyorum” dedi.

“HEM BU DÜNYA HEM ÖBÜR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Hafızlığı yakın çevresinde ki insanlardan görerek başladığını belirten Hafız Seyithan Teke; “Karşılaştığım bazı insanlar ailenin baskısı yüzünden mi hafızlığa başladın diyor.  Ben hafızlığı kendi rızam doğrultusun da, dayımın imam olması ve çocuklarını hafız olarak yetiştirmesiyle tanıdım. Hafız olduğum zaman ailemi ve sevdiklerime öbür dünyada şefaatçi olacağım. Ben hem bu dünya, hem de öbür dünyam için çalıyorum ve hafız olmak istiyorum. ”diye konuştu. Ailesinin desteğini her daim yanında hissetmesinin ona güç verdiğini vurgulayan Teke, en çok annesinin ‘kendini kurtar, bizleri de kurtar’ demesiyle daha azimle derslerine yoğunlaştığını söyledi.

“YAŞITLARIM TELEFON OYNARKEN, BEN DE AYET EZBERLİYORUM”

Haftanın 6 günü kurs merkezine giderek ayet ezberlediklerini, bununla birlikte günlük ayet ezberleme saatlerinin de olduğunu değinen Hafız Öz sözlerine şöyle devam etti: “Hafızlık eğitimi almayan arkadaşlarımla bir sohbet ortamında birlikte olduğumda, sürekli ellerinde ki akıllı telefonlarla oynuyorlar. Arkadaş olarak onları uyarıyorum. Zamanlarını boşa harcamak yerine daha bilgilendirici vakit geçirebileceklerini söylüyorum.  Ama beni dinlemiyorlar. ” Öz, akıllı telefon kullanmadığını gün içerisinde vakit buldukça olduğu her ortamda ayet ezberlediğini belirtti.

 “10-15 YAŞ ARALIĞINDA EDİNDİĞİN BİLGİ TAŞA YAZILAN YAZI GİBİDİR”

Küçük yaşta hafızlığa başlayamadığı için üzüntü duyduğunu ifade eden Hafız Bilal Öz; “Kursa gelen yaşı küçük öğrencileri gördüğüm zaman hafızlığa keşke daha önce başlasaydım diyorum. Bu düşünceye iten birçok sebebim var, örnek vermek gerekirse yazın gelen 10 yaşındaki bir öğrenci 3 ayda hafızlık icabetini yerine getirdi.” Dinlediği bir konferansta ki katılımcının sözlerinden de etkilediğini söyleyen Hafız Öz; “Konferansta ki katılımcı şöyle dedi: 10-15 yaş aralığında edindiğin bilgi taşa yazılan yazı gibidir, kalıcıdır…15 yaşından sonra zihinde kalan bilgi ise kuma yazılan yazı gibidir rüzgâr esse bilgi unutulur ” Bulunduğu yaş aralıklarının çok değerli olduğunu değinen hafızlar, gönülden isteyen herkesin vakit kaybetmeden bir an önce çalışmalara başlaması gerektiğini kaydetti.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ