"Haftayı 3 puanla kapattığımız için mutluyuz"

- Evkur Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı:- "(Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçı) Taraftarlar iyi bir maç izledi, futbolcular da oynadıkları oyundan zevk aldı. Güzel bir maç oldu, haftayı 3 puanla kapattığımız için mutluyuz"
"Haftayı 3 puanla kapattığımız için mutluyuz"


MALATYA (AA) - Evkur Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, haftayı 3 puanla kapattıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sarı-siyahlı ekip, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Antalyaspor karşılaşmasının hazırlıklarını Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde sürdürürken Sportif Direktör Ali Ravcı, gazetecilere açıklamada bulundu.

Son 3 haftada 9 puan almanın kendileri için harika bir durum olduğunu dile getiren Ravcı, "Lig daha bitmedi. Önümüzde iki hafta var, en iyi şekilde değerlendireceğiz. Futbolcular 3 haftalık süreçte inanılmaz bir reaksiyon gösterdi. Saha içerisinde vazgeçmeyen bir ruhla mücadele ettiler. Oyunculara her zaman söylüyorum, vazgeçmeyen bir takımı veya kişiyi asla hiç kimse yenemez. Bizde kazanmak için arzulu ve coşkulu oynadığımızda ve taraftarında desteği olduğunda güzel maçlar ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Ravcı, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının keyifli geçtiğini anlatarak, "Maçın ikinci yarısından rakibin üzerimize çok fazla geleceğini ve risk alacağını biliyorduk. Bifouma, Camara, Adem gibi hızlı oyuncularımız var, onları iyi değerlendirdik. Bizim de rakibin de değerlendiremediği pozisyonlar vardı. Taraftarlar iyi bir maç izledi, futbolcular da oynadıkları oyundan zevk aldı. Güzel bir maç oldu, haftayı 3 puanla kapattığımız için mutluyuz." diye konuştu.

Önlerinde Antalyaspor ve Bursaspor maçlarının bulunduğuna dikkati çeken Ravcı, şunları kaydetti:

"Bu maçların bizim açımızdan iyi geçmesini temenni ediyoruz. Oyuncularımızın hepsi üst düzey profesyonel futbolcular. Ligin sonlarına geldik, taktiksel anlamda futbolculara verebileceğimiz bir şey yok. Oyunculara futbolun temel prensiplerini yapmalarını söyledim. Oyuncuların hata yapmalarına kızmıyorum. Futbol hatalar oyunu. Oyun içinde serbest bırakarak, maçtan zevk almalarını istiyorum. Maçtan önce rakibin güçlü ve zayıf yönlerini oyunculara anlatıyoruz. Rakiplerin ne yapacaklarından ziyade bizim saha içerisinde yapmamız gerekenleri anlattım. Futbolcular dahada gerekeni yapıyor, iyi oynuyor ve mücadele ediyorlar."


- Antalyaspor maçı hazırlıkları


Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda oynayacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Kart cezalısı olan Chebake, antrenmana katılmazken, Adem Büyük, Mina ve kaleci Farnolle, kulüp binasındaki spor salonunda çalıştı.


Kaynak: