Hain darbe girişiminin izlerini yerinde incelediler

"15 Temmuz-Şanlı Direnişin Kalbine Gidiyoruz" projesi kapsamında ilk öğrenci kafilesi başkent Ankara'ya gitti. Öğrencilere, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da eşlik ederken, hain darbe gecesinin izleri yerinde incelendi.
Hain darbe girişiminin izlerini yerinde incelediler

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "15 Temmuz-Şanlı Direnişin Kalbine Gidiyoruz" projesi kapsamında ilk öğrenci kafilesi başkent Ankara'ya gitti. Öğrencilere, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da eşlik ederken, hain darbe gecesinin izleri yerinde incelendi.

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen "15 Temmuz-Şanlı Direnişin Kalbine Gidiyoruz" projesi kapsamında Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerdeki 11. sınıf öğrencilerinden ilk kafile Ankara'ya götürüldü. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban ve eğitimcilerin de eşlik ettiği öğrenciler, hain darbe girişiminin hedefi olan başkent Ankara'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Camisi, 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Ankara Kalesini görme imkanı elde etti. İlk kafilede Konya Anadolu Lisesi, Muhittin Güzelkılınç Anadolu Lisesi, Yıldız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet-Münevver Kurban Anadolu Lisesi ve İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri yer aldı.

Gazeteci Erkan Tan da, "15 Temmuz-Şanlı Direnişin Kalbine Gidiyoruz" projesi için Ankara'da bulunan öğrencilerle bir araya geldi. Gazeteci Tan öğrencilere yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında bilgilendirirken, ihanetlerin bitmeyeceğini belirterek, "Yeni ihanetlerle siz baş edeceksiniz. Evet, ihanetler bitmeyecek. Kıyamet kopuncaya kadar Hak ile batıl savaşacak. Bu da bir sınav. Dolayısıyla yeni ihanetleri göğüsleyecek olan sizlersiniz. Yeni ihanetlere karşı bu vatanı, bu devleti, bu milleti müdafaa edeceksiniz. Vatan, millet, devlet, bayrak Kur'an ve namusumuz size emanet" dedi. Erkan Tan, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya böyle önemli bir projeye imza attıkları için teşekkür etti.

"O ruhu mekansal anlamda öğrencilerimize yaşatmamız gerekiyordu"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin gençlerin zihninde sürekli diri tutulması adına "15 Temmuz-Şanlı Direnişin Kalbine Gidiyoruz" projesine start verdiklerini ifade ederken, "Bugün 160 civarında ilk öğrenci kafilemizle Ankara'ya geldik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde 11. sınıfta bulunan yaklaşık 4 bin 500 öğrencimizi Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'ya yolcu edeceğiz. Çünkü biz dinini, dilini, tarihini mukaddesatı uğruna vermiş olduğu mücadeleyi unutan, gençlerine aktaramayan toplumlar küresel güçlerin avı olmaya mahkumdurlar. Bizim 1000 yıllık kadim geçmişimizdeki mücadeleleri gençlerimize aktarmamız, bu mekanları göstermemiz lazım. 15 Temmuz'da her türlü kirli ittifaka, ihanet odaklarına karşı mecliste vekillerimiz direndi. Gazi Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz bombalandı. Genelkurmay Başkanlığımızın önünde birçok hadise yaşandı. Özellikle demokrasinin iradesine karşı yapılan bu hain girişimi gençlerimize mekansal anlamda ruhunu yaşatmamız gerekiyordu" şeklinde konuştu.

"Bu harp sahasında mücadelemiz devam edecek"

Türk Milletinin zor bir coğrafyada yaşadığını belirten Başkan Toru, "Ülkemiz adeta bir define sandığı ve 1000 yıllık harp sahası. Bu harp sahasında mücadelemiz devam edecek. Özellikle gençlerimizin zihinlerini kiraya vermemesi ve geçmişteki hadiselerden ders çıkarması, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkması için bu tür çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ankara, milli direnişin simgesi oldu. Gençlerimizi o gecenin izlerini yerinde görmeleri için buraya getirdik. Ülkemizin, devletimizin, milletimizin bekası için gençlerimiz bizim umudumuz. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize de Rabbim hayırlı ömürler versin. Gençlerimizi onların açtığı yolda güzel ve aydınlık bir gelecek bekliyor. Buraları gördükten sonra gençlerimiz daha da bilinçli olacak" dedi.

15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin izlerinde yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler ise oldukça etkilendiklerini belirterek Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya teşekkür ettiler.

Hain darbe girişiminin izlerini yerinde incelediler

Hain darbe girişiminin izlerini yerinde incelediler

Hain darbe girişiminin izlerini yerinde incelediler

Hain darbe girişiminin izlerini yerinde incelediler

İHA