Hainlerdeki 1 dolarlar özel bir gerilla tekniği

Darbecilerin kalkışmada “sıfır silahları” tercih etmelerinin ve 1 dolar kullanmalarının sırrı çözüldü. Terör uzmanı Abdullah Ağar, önce silah depolarına atamalarla hakimiyet sağlandığını ve bundan faydalanılarak sıfır silahlara ulaşıldığını söyledi.
Hainlerdeki 1 dolarlar özel bir gerilla tekniği

Ağar şu bilgileri verdi: “Darbecinin gücüyle darbenin hedefleri arasında büyük bir tutarsızlık var. Bu dengesizliği ortadan kaldırabilmek için TSK’nın sinir sistemini ele geçirmeye çalışıyorlar. Bu noktada kendi elemanları, kritik noktalardaki silahları bir şekilde kullanmak için Personel Daire Başkanlıkları, İstihbarat Daire Başkanlıkları üzerinden kendi adamlarının atanmasını sağlayarak bu alanlardaki tasarrufları kullanmaya çalışmış. O yüzden sıfır silahların olduğu depoları bir şekilde kullanmak için o atamaları yapmışlar, temel sebep bu. Çünkü baskın tarzında bir darbe girişimi var. Böyle göstere göstere silahları kuşatayım tarzında bir darbe girişimi ile karşı karşıya değil Türkiye. Baskıdan kasıt şu beklemediğiniz yerde, beklemediğiniz zamanda, beklemediğiniz şekilde yapılan düşmanca bir saldırı. Bunun etkisinden faydalanmaya çalışmışlar.

GERİLLA TEKNİĞİ

”Darbecilerin üzerinden çıkan 1 dolarlarla ilgili olarak da Ağar, “Bu teröristlerin kullanmış olduğu bir gerilla tekniği. Asıl bir liste var, bizim hiçbir zaman görmediğimiz bu listenin sahaya yansıması. Yani sahada iki tane darbeci karşı karşıya geldiği zaman hangisi daha üst, hangisi emir komuta yapabilir, hangisi hangi alanda sorumlu, bunları belirleyen bir şey bu. Bu gayrinizami bir harp tekniği” dedi.

Türkiye gazetesi