Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

HAKEM MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ

HAKEM MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ

Böyle bir kırmızı kart dünya futbolunda görülmemiştir sanırım. Konyaspor'un ikinci golünü kaydeden Riad Bajic'in gol sonrası normal bir şekilde birçok futbolcunun yaptığı gibi kayarak sevinmesinin ardından Hakem Ali Palabıyık Bajic'e ikinci sarıdan kırmızı kartını çıkardı. Palabıyık'ın kart gerekçesi ise Bajic'in Alanya taraftarını kışkırttığı oldu.

Dünyada bugüne kadar sayısız futbol maçı oynanmıştır. Bu maçlarda belli kurallar vardır ve kural dışına çıkan oyuncu oyundan atılır. Bunlardan bir tanesi de rakip takım oyuncusunu veya rakip takım taraftarını kışkırtmaktır.

Alanya-Konya maçının hakemi Ali Palabıyık, yani 'sözde gelecek vaat eden hakem', Bajic'e bu gerekçeyle kırmızısını çıkardı. Karşılaşmayı izleyenler gördüler ki Bajic golden sonra dizleri üzerinde kayarak gol sevinci yaşıyor. Alanya taraftarının da isyan etmesinin ardından Boşnak oyuncu sağ elini kalbine götürerek 'eyvallah' tarzı bir hareket yapıyor. Şimdi sormaz mıyız hakem beye bunun neresi kışkırtıcı diye?

Sormayız. Soramayız. Çünkü Türkiye'de hakemleri eleştiremeyiz. Ne olursa olsun onlar haklılardır ve verdikleri karar da son derece doğrudur. Olan yine mağdur tarafın oyuncuları ve taraftarlarına olur. Bu sistem böyle gittikçe de Türk futbol bir adım dahi ilerleyemez.

Maç sonu ne oldu peki? Türkiye'de çok sık gördüğümüz bir hareket daha yaşandı. İlk yarıda yeşil beyazlıların bir ayağını koparan, takımı 10 kişi bırakan Palabıyık, 90+5'te Konyaspor lehine penaltı verdi ve sözde hatasını telafi etti.

Biz güzel futbol istiyoruz. Biz adaletli hakemler istiyoruz. Biz desteklediğimiz takımın emeklerinin boşa gitmemesini istiyoruz. Sanırım bunları yanlış ligde istiyoruz...

Ali Palabıyık bu saatten sonra bırakın gelecek vaat etmeyi, en çok göze batan hakemlerden biri olacaktır. Biz bu saatten sonra böyle hatalar görmek istemiyoruz. Umarım bir başka takımın başını daha böyle saçma kararlarla derde sokmaz.

Evet Konyaspor son dakika golüyle 3 puanını koparmayı başardı. Sevindik mi? Çok da sevindik. Lakin hakem adam akıllı maç yönetseydi böyle şeyler yaşanmasaydı şuan maçı konuşur olurduk.

Son olarak, Konyaspor çok mu güzel oynadı da 3 puanı alabildi. Tabiki hayır. Yine az biraz şans, az biraz taktik hamleyle geldi galibiyet. Yenilen gollerdeki oyuncu hataları affedilemez olsa da bu yazıda futbolcularımıza değinmek istemiyorum.

Avrupa'ya havlu atmanın lige ne derece olumlu yansıdığını bir kez daha gördük.

Umarım bundan sonraki yazılarımızda seyir zevki yüksek, olaysız ve kaliteli maçları konuşuruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR