Hakikate ulaşmanın yeni ve farklı yolu: İslami rap

Hakikate ulaşmanın yeni ve farklı yolu: İslami rap

İslami Rap ile iki sene önce tanışan ve bir de albüm çıkaran Muhammed Vural, müziği insanları kazanmak için bir araç olarak kullandığını ve amacının bir nebze de olsa insanları hakikat ile tanıştırabilmek olduğunu söyledi.

İki senedir İslami Rap ile uğraşıyorum. Bu işe başladığımda olayın bu kadar ileriye gidebileceğini tahmin etmemiştim. Açıkçası kendime de çok güvenim yoktu. Fakat zamanla bu alanda okuyarak ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirdim. Özellikle Risale-i Nur kitabını okudum.  Bu yaptığım iş İslami Rap olarak tanımlanabilir. Normal Rap da diyen var. Bu biraz da dinleyicilerin bakış açısına bağlı.  İslami Rap’in diğer rap müziğinden farkı içinde kesinlikle küfür olmaması. Küfürden ziyade insanın dikkatini başka yönlere çekerek bir bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz. Buna göre söz yazılarak bir altyapı oluşturuluyor. Ud ve ney gibi enstrümanlar değişik bir hava katıyor.  Rap kendi içinde birkaç dala ayrılıyor. Bunun içinde küfür edenler de var. Bizim amacımız ise hakikati nasıl anlatırız, insanları alışılmışın dışına nasıl çıkarırız bunun peşindeyiz. Özellikle de gençlerin dikkatini çekecek şeyler üretmeye çalışıyoruz.  Bu işi yapmak ve bu piyasada değer görmek için sözleri kendimiz yazmamız gerekiyor. Yoksa bir değer göremiyoruz.” dedi.

islami-rap--(1).jpg

BİR ORKESTRA KURMAK İSTİYORUM

Yaptığı iş ile ilgili bugüne kadar hep olumlu geri dönüşler aldığını söyleyen Vural,  “Benim gibi bu alanda çalışan birçok insan var. Bunlardan bir tanesi de Sulhperver. İşini çok iyi yapıyor. Hatta ben kendisini örnek alıyorum. Sulhperver ismi bir mahlas olarak kabul edilebilir. Ben de Hanedar mahlasını kullanıyorum.  Bizde diğer rap’larde olduğu gibi hızlı konuşma yok. Müziğin de ritmi nasılsa ona uygun olarak söylüyoruz. Bu işe başladığımdan beri hep olumlu geri dönüşler aldım. Toplasanız sadece birkaç tane olumsuz eleştiri almışımdır. Sosyal medyadan sık sık mesaj atarak tebrik ediyorlar. Bu arkadaşlara numaramı da veriyorum buluşuyoruz. Kendi aramızda da manevi etkinlikler düzenliyoruz.  Albümümde 7 parça var. İsmi sehergah. Manevi anlamda 3 parça, diğer anlamda da 4 parça var. Albümümüm çıkalı henüz iki hafta oldu. İlk olarak Rehber Koleji’nin etkinliğinde sunmuştuk. Yavaş yavaş da insanlar arasında tanınmaya da başladım. Bu konuda sosyal medya gerçekten çok önemli. Özellikle benim gibi yeni sanatçılar için sosyal medyanın önemi daha da büyük.  Bundan sonrası için yanıma bir ud ve kanun çalan arkadaş alarak bir orkestra oluşturmayı düşünüyorum. Tabi bunlar zamanla olacak şeyler.” ifadelerini kullandı.

islami-rap--(2).jpg

KONYA’DA MÜZİK PİYASASI YETERSİZ

Konya’nın müzik sektöründe oldukça kötü durumda olduğunu albüm kaydı yapacak stüdyo bulmakta zorlandıklarını belirten Vural, “Şunu da belirtmek gerekir ki Konya Rap piyasası son derece durgun. Genel de Rap müziğe insanlar bir ön yargı ile bakıyor. İnsanlar bir kere okumuyor, araştırmıyor, şiire meraklı değil.  Konya çok albüm kayıtları yapmak için stüdyo noktasında yetersiz. Bu konuda çok büyük sıkıntı yaşadık. Konya’da müzik sektörü anlamında bir kıtlık var. Profesyonel stüdyolar var ancak onlar da çok yüksek ücretler talep ediyorlar. Bu sebeple de kayıtları yapmak için İstanbul’a gitmek zorunda kalıyorum. Müziği insanları kazanmak için bir araç olarak kullanıyorum. Amacım bir nebze de olsa insanları hakikat ile tanıştırabilmek. Hakikat ile tanışan biri de kolay kolay bu yoldan vaz geçmez. Bunun birçok farklı yolu olabilir. Benim yaptığım da farklı ve yeni bir yol.” diye konuştu. 

islami-rap--(3).jpg

İSMAİL KOÇ  

Kaynak:YENİ HABER