Hakim ve savcı çiftin "şiir" gibi aşkı

Hakim ve savcı çiftin "şiir" gibi aşkı

Hakim, savcı eğitimi sırasında evlenme kararı alan, sekiz ay önce dünyaevine giren Hakim Gülçin ile Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pala aynı kentte adalet için çalışacak.

Gülçin Çura Pala, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra avukatlık stajı yaptığı sırada kendisi gibi hukuk fakültesi mezunu Süleyman Pala ile tanıştı. Gülçin Çura Pala ile Süleyman Pala hakimlik ve savcılık sınavını kazandı. Genç çiftin yolları bu sefer de hakim ve savcı adaylarının eğitim gördüğü Adalet Akademisinde kesişti.

Savcı adayı Süleyman Pala, hakim adayı Gülçin Çura Pala'ya eğitim gördükleri akademide evlenme teklif etti. Genç çift daha sonra dünyaevine girdi.

Hakim ve savcılık stajlarını yaptıkları sırada 8 ay önce evlenen Gülçin-Süleyman çifti, 17. Dönem Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'nde ise ilk görev yerlerini el ele tutuşarak bekledi.

Eş durumu tayini kurasına tabi tutulan ve Konya'nın Ereğli ilçesine tayin olan Pala çifti, bu ilçede aynı adliyenin koridorlarında, aynı duruşma salonlarında hukuk için çalışacak.

- Evlenme teklifi şiirle geldi

Gülçin Çura Pala, AA muhabirine, staj döneminde başlayıp evlilikle sonuçlanan tanışma hikayelerini anlattı.

Avukatlık stajı sırasında tanıştıktan sonra eğitim gördükleri Adalet Akademisinde çok güzel bir evlenme teklifi aldığını söyleyen Pala, o anları şu sözlerle anlattı:

"Akademide eğitim gördüğüm zaman evlenme teklifi aldım. Akademide çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler vardı. Şiir gecesi vardı. Eşim de o gecede sahne almıştı. Şiirini okudu, sonra kürsüden inerek yanıma gelip evlenme teklif etti."

Akademi tamamlanıp hakim ve savcı stajı döneminde evlendiklerini söyleyen Süleyman Pala ise zor ve bir o kadar da önemli bir mesleği eşiyle birlikte yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.