Hakim ve savcılara 'Bylock' soruşturmasında 17 tutuklama

FETÖ üyelerinin şifreli yazışma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 20 hakim ve savcıdan 17'si tutuklanırken, 3 kadın hakim adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
Hakim ve savcılara 'Bylock' soruşturmasında 17 tutuklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında "ByLock" programını kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı alınan 189 hakim ve savcıdan İstanbul'da görevli olan 30'u ile ilgili işlemler devam ediyor.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndaki işlemleri tamamlanan gözaltındaki 20 hakim ve savcı, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, 17 hakim ve savcının "FETÖ örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 3 kadın hakimi ise adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı.

Şüpheli iki kadın hakimin serbest kalmasında, ciddi rahatsızlıklarının bulunmasının dikkate alındığı öğrenildi. Yine yeni bebeği olan bir hakimin ise gözaltı işlemi yapılmadan hakkında adli kontrol kararı verildiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 hakim ve savcının ise ifade işlemleri sürüyor.

Öte yandan, soruşturma kapsamında 3 hakim ve savcının tüm adreslerindeki aramalara rağmen bulunamadığı öğrenildi. Bu şüphelilerden hakim A.G'nin ise yurt dışına çıkış yaptığının tespit edildiği belirtildi.