Hakkari'de hayırsever iş adamı köyüne okul yaptırdı

Şemdinli ilçesinde, hayırsever iş adamı Sabri Özel tarafından Irak sınırında bulunan Günyazı köyünde inşa edilen okulun açılışı yapıldı
Hakkari'de hayırsever iş adamı köyüne okul yaptırdı

HAKKARİ (AA) - Hakkarili iş adamı Sabri Özel, doğup büyüdüğü Şemdinli ilçesinin Günyazı köyü Olgunlar mezrasına 5 derslikli okul yaptırdı.

Irak sınırında bulunan mezrada Özel'in annesi "Zehra Özel" adını taşıyacak okulun açılışı, Vali Cüneyit Orhan Toprak, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Fuat Türkman, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve iş adamı Özel ile yakınlarının katıldığı törenle yapıldı.

Vali Toprak, burada yaptığı konuşmada, güzel bir mimariyle yapılan okulda 104 öğrencinin eğitim göreceğini ve 9 öğretmenin görev yapacağını söyledi.

"Herkes iş adamı olabilir fakat herkes iyi iş adamı, iyi insan olamaz" diyen Toprak, şöyle devam etti:

"Sadece bu okuldan dolayı değil, Hakkarimize yapmış olduğumuz, bilhassa gençlerimize, sporcularımıza, kültürümüze, sanatımıza yapmış olduğumuz ve yapmayı planladığımız bütün çalışmalarımızda Celal Özel ve kardeşi Sabri Bey'in desteğini gördük. Ne zaman bir ihtiyacımız olsa, ben bir istesem onlar iki katı yardımlarda bulundular. 2,5 yıldır hiçbir ihtiyacımızı geri çevirmediler. En sonunda da böyle bir okulu annelerinin köylerine kazandırarak aynı zamanda ne kadar hayırlı evlat olduklarını gösterdiler."

İş adamı Sabri Özel ise bugünün kendileri için hem özel hem de güzel olduğunu ifade etti.

Çocukluğunun Günyazı köyü ve çevresinde geçtiğini anlatan Özel, "Bu köyün bende özel bir yeri var. Annem adına burada böyle bir okul yapınca daha da mutlu oldum. Şemdinli'de her yıl üniversite sınavlarında sonuncu geliyoruz. Mutlaka bunu yıkmamız lazım. Neden biz Türkiye'de Hakkari, özellikle Şemdinli en sonda kalıyoruz. Bu biraz da bize bağlı. Eğitime önem vermediğimizin göstergesi ve bunu yenmemiz lazım. Onun için ben eğitime özel bir önem veriyorum." diye konuştu.

Vatandaşlardan Zübeyir Özer de hizmetlerinden dolayı iş adımına teşekkür ederek diğer iş adamlarının da bunu örnek almalarını istedi.

Konuşmaların ardından Vali Toprak ve beraberindekiler, sınıfları gezerek çocuklara okul çantası dağıttı.

Yemek ikramında bulunulan açılışa, kurum amirleri, köy muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.


Kaynak: