'Hakkari'deki hava harekatında 17 terörist etkisiz hale getirildi'

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'deki operasyon kapsamında gerçekleştirilen hava harekatında 17 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
'Hakkari'deki hava harekatında 17 terörist etkisiz hale getirildi'

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hakkari'de devam eden operasyon kapsamında dün hava harekatı gerçekleştirildi.

Bunun sonucunda bölücü terör örgütü mensubu 17 terörist etkisiz hale getirildi, üç mağara, bir cephanelik ve mevziler imha edildi. Bölgedeki arazi aramasında bir RPG-7 ile buna ait 7 mühimmat, 900 uçaksavar mühimmatı, 409 doçka mühimmatı, 242 Kalaşnikof mühimmatı ile çok sayıda patlayıcı, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Sığınak ve silah mevzileri imha edildi 

Erzurum'daki operasyonda ise iki ayrı sığınakta teröristlere ait telsiz, 110 biksi ve 50 tabanca mühimmatı, bir el bombası ile çeşitli malzemeler ele geçirildi. Güvenlik güçleri Şırnak'ta da bir el bombası, iki mayın, 970 kilogram amonyum nitrat, 22 kilogram dinamit lokumu, 7 tüp ve 11 el yapımı patlayıcı ele geçirdi.

Siirt'te bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen sığınak ve silah mevzileri ise hava harekatıyla imha edildi.

Öte yandan Tunceli'nin Ovacık ilçesinde terör örgütüne yönelik 16 Eylül'de yapılan hava harekatında etkisiz hale getirilen 6 teröristin cesedi 9 Ekim'de bulundu.