Halep için acil yardım çağrısı

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, "Cumhurbaşkanımız'ın ifade ettiği gibi uluslararası sistem Halep'te iflas etmiştir. Türkiye'nin öncülüğünde insani inisiyatif başlatılmalıdır." dedi.
Halep için acil yardım çağrısı

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın, bölgedeki denklemleri değiştirdiğini, Türkiye'nin artık Suriye'de hem merkezi hem de etkin bir aktör haline geldiğini söyledi.

"Halep'e giden her yol kesildi"

Halep'e gönderilen Birleşmiş Milletler'e ait yardım konvoylarının önemli bir kısmının Esed rejimi tarafına gittiğini anlatan İşbilir, şunları söyledi:

"Bölgeye yardım götüren son konvoy da geçtiğimiz günlerde vuruldu. Artık hiçbir şekilde Halep'e insani yardım ulaştırma imkanı kalmadı. Şimdi biz tüm sivil toplum kuruluşlarını ve insan yardım teşkilatlarımızı Halep için yardım seferberliğine davet ediyoruz. 6 Temmuz'da Esed güçleri Afganistanlı Şii milisleriyle beraber Halep'i kuşatma altına aldı. Koalisyon güçleri de havadan bu kuşatmaya adeta destek vermiş oldu. Halep'e giden her yol kesildi. Halep'in gıda, ilaç ve yakıt malzemesi stoku bitti. Halepliler şu an adeta açlığa mahkum edildi. Halep'te 500 bine yakın kişi kuşatma altında."

"Uluslararası sistem Halep'te iflas etmiştir"

Halep'te ciddi anlamda bir insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken İşbilir, "Halep, Esed güçleri, İran'ın devşirdiği Şii milisler, PYD ve DAEŞ tarafından kuşatılmış durumda. Uluslararası Rabia Platformu olarak acilen bu kuşatmanın kırılması ve çok acilen Halep için yardım seferberliği başlatılması çağrısında bulunuyoruz. Halep kırmızı alarm veriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasında ifade ettiği gibi uluslararası sistem Halep'te iflas etmiştir. Türkiye'nin öncülüğünde bir insani inisiyatif başlatılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.