“Halep insanlığın imtihanıdır”

Halep’te katledilen Müslümanlar için Şerafettin Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yapan Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, “Halep insanlığın imtihanıdır” dedi.
“Halep insanlığın imtihanıdır”

Konya Sivil Toplum Kuruluşları, Memur-Sen’in öncülüğünde Şerafettin Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından Halep’te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından “Halep’i Açlıktan insanlığı Utançtan Kurtar!” konulu basın açıklaması yapan Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, “Halep bizin tarihimiz, parçamız ve yürek yangınımızdır. Bugün Bosna’nın kaderini Halep yaşıyor. Halep’te insanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep’tir. Terörü insan biçen silaha dönüştüren devletlerin, katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından ‘bir film izliyormuş gibi’ seyrediyor” dedi.

İNSANLIĞIN ÖLMEDİĞİNİ GÖSTERDİLER

 “Halep’in insanlığın öldüğü bir yer olduğunu ifade eden Karlıer, “Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz. Ezilen biziz. Köle edilmek, yok edilmek istenen biziz. İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen oyunu neden görmez?  Yoksa bu köhne sistemin, bu çarpık düzenin kendisine dokunmayacağını mı zannediyor?” şeklinde konuştu.

“HALEP BİR AHLAK MESELESİDİR”

ABD Başkanı Trump’ın attığı twitin basında Halep’te her gün katledilen insanlardan daha fazla yer aldığını ve bu düzeni açıklamada kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirten Nazif Karlıer, “İnsani yardımın gidebilmesi için geçici ateşkesin bile Birleşmiş Milletler’de veto edildiği bir dünya için daha ne söylenebilir ki? Bugün insanlık dramının merkezi Halep, bir ahlak imtihanının da merkezidir. Evet Halep, bir ahlak meselesidir. Tıpkı Arakan, Filistin, Afganistan, Irak, Mısır gibi. Evet Halep geç kalınmış olsa da ahlak isyanının başlangıç noktasıdır” diye konuştu.

“HALEP’E VİCDAN KÖPRÜSÜ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ”

Merhamet ihtiyacının adalet yoksunluğuna dayandığını söyleyen Karlıer, “Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğuna inanıyoruz. Yani tüm dünya üzerindeki, Rachelleri, Malcom X’leri, Gandileri harekete geçirerek Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız. Bunun ilk adımı olarak da “Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar” temalı kampanyamızı başlattık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bizler Memur-Sen, Kızılay, İHH Cansuyu Derneği, Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz. Memur-Sen olarak, Cumartesi günü (bugün) saat 11.00’de İstanbul, Taksim’de bir yürüyüş yapacağız. Enkazın altından çıkarılmış bir canın, Ümran bebeğin fotoğraflarıyla yürüyeceğiz. Çünkü Halep bugün Ümran bebek kadar yalnız, Ümran bebek kadar şaşkındır” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ