Halep oradaysa vicdanlar nerede?

Bütün dünya, Rusya ve Esed rejiminin 19 Eylül'den beri aralıksız bombaladığı Halep’te yaşanan insanlık dramını yine sadece izlemekle yetiniyor.
Halep oradaysa vicdanlar nerede?

Rusya ve Esed rejiminin 19 Eylül'den beri aralıksız bombaladığı Halep’te yaşananların insanlık dışı olduğunu ifade eden İHH Konya Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Suriye'de, özellikle Halep'te yaşananlar katliamdır” dedi.  

Esed rejimi, ABD ve Rusya öncülüğünde 12 Eylül'de başlayan ateşkesi 19 Eylül'de bitirdiğini ilan etmiş ve Rus ordusuyla Halep merkezinde muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgelerine şiddetli bombardımanlara başlamıştı. Ateşkes anlaşmasının 19 Eylül'de bitiminden bu yana Halep'e yönelik bombardımanlarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 444 sivil yaşamını yitirdi, bin 585 kişi de yaralandı. Halep’in hem Suriye rejim güçleri hem de Rus güçleri yoğun bir şekilde bombalandığını ifade eden İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, amacın Halep halkını ağır bombardımanla yurtlarından uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

halep’te-insanlik-kiyiliyor-(1).jpg

KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLMALIYIZ

Hamle içerisinde hamle olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, “Türkiye Cerablus’tan girip, El Bab oradan da Menbiç’e geçmek istiyor. Onlarda Halep halkını ağır bombardımana tutup yurtlarından çıkarmayı ve Türkiye’ye doğru sürgün etmeyi hesaplamaktadırlar. Türkiye yurtlarını kaybetmiş insanlara yurt sağlarken, onlar bu saldırılarla insanları mağdur etmek istiyorlar. Havada 60 tane uçak bombalıyor. Halep’te Türkiye’den yardım gönüllüleri yok. Ama Halep içerisinde Suriyeli yardım gönüllüsü kardeşlerimiz var. Onlar vasıtasıyla girebildiğimiz her gedikten yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Şimdi su şebekelerini uçurdular.  Açığın yanında susuzluk ta çekiyor. Buradan insanları göç ettirmeye çalışıyorlar. Bir an öne bizim ülke olarak kardeşlerimize destekler ulaştırmamız lazım” dedi.   

halep’te-insanlik-kiyiliyor-(5).jpg

BU BİR KATLİAMDIR

Ülkemizde 3 milyondan fazla mülteci olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, “Yeni mültecilerin gelmesi sıkıntıları daha da artıracaktır. Mültecileri yerinde tutmak ülkemizin sıkıntıları hafifletmek bakımından önemli.  Orada bulunmak da bizim için vatan savunmasıdır. Halep’in korunmasının Halep’linin Halep’te kalmasının Türkiye için önemli olduğunun bize müttefik olan insanların orada beklemeleri suretiyle hayati kıymettedir.  İlaç, su, gıda, kışlık kıyafet ne olursa olsun bulduğumuz gedikten yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Milletimizden beklentimiz oradaki kardeşlerimizi korumak.  Bölgede doğrudan İsrail misyonunda batılıların emrinde çıbanbaşı konumunda bir yapı oluşturmaya çalışıyorlar.  Allah gayretlerimizle Suriye’yi düze çıkaracak. Bu bir katliamdır. Merhametli bir tarafı yoktur. Bunun acilen son bulması gerekiyor” diye konuştu.

halep’te-insanlik-kiyiliyor-(6).jpg

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER