'Halep'te ambulanslarımız vuruldu'

Biz Ümmetiz Platformu tarafından geçen aylarda Halep ve çevresine gönderilen 25 ambulanstan 3'ünün varil bombasıyla vurulduğu bildirildi.
'Halep'te ambulanslarımız vuruldu'

Biz Ümmetiz Platformu tarafından geçen aylarda Halep ve çevresine gönderilen 25 ambulanstan 3'ünün varil bombasıyla vurulduğu bildirildi.

Platform temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir Ambulans Bin Yaşam" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında hazırlanarak Halep ve çevresine gönderdikleri ambulanslardan 3'ünün içinde yaralı varken varil bombasıyla vurulduğunu söyledi.

Suriye'deki olayların başladığı günden itibaren sivil halkın yardımına koştuklarını anlatan Altıntaş, "Biz gıda ve yaşamsal malzemelerin yanı sıra sağlık alanında da kardeşlerimizin yanında oluyoruz. Geçtiğimiz aylarda temin edilip Suriye'nin Halep ve çevresine uğurladığımız tam donanımlı ambulanslarımızdan 3'ü savaş uçaklarının hedefi oldu. Halep'te ambulanslarımız vuruldu." dedi.

''Ambulanslarımız dikkat çekmemesi için çamurla kaplanıyor''

Altıntaş, Suriye içinde 4 sağlık merkezleri bulunduğunu ve buraların da rejim güçlerinin hedefi haline geldiğini aktararak, bölge insanının acil sağlık ihtiyacı için yer altı hastanesiyle hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Savaş uçaklarının özellikle sağlık alanlarını bombalaması sonucu daha fazla kayıplar verildiğini aktaran Altıntaş, "Arkadaşlarımız hemen her gün bölgede sivil kayıpların önlenmesi için yaralıları ayakta kalabilen sağlık merkezlerine saldırılar altında ulaştırmaya çalışıyor. Ambulanslarımız dikkat çekmemesi için çamurla kaplanıyor ama ne yazık ki buna rağmen 3'ü varil bombalarıyla vurularak hasar gördü." şeklinde konuştu.

Vurulan ambulansların içinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını ifade eden Altıntaş, ilerleyen günlerde Halep ve çevresine yeni ambulans göndereceklerini sözlerine ekledi.