'Halep'te şiddet yeni bir barbarlık boyutuna taşındı'

BM Genel Sekreteri Ban, sığınakları tahrip eden bombaların Halep'te kullanılmasının şiddeti yeni bir barbarlık boyutuna taşıdığını belirtti.
'Halep'te şiddet yeni bir barbarlık boyutuna taşındı'

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, sığınakları tahrip eden bombaların Halep'te kullanılmasının şiddeti yeni bir barbarlık boyutuna taşıdığını belirterek, bu silahları kullanmanın savaş suçu olduğunu söyledi.

Ban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep'te askeri operasyonların artması ve savaşın başından beri en ağır bombardımanın yaşanması nedeniyle dehşete düştüğünü söyledi.

"Bu bombalar, insanların son sığınma noktasını da tahrip ediyor"

"Sığınak delici bombaların kullanılması şiddeti yeni bir barbarlık boyutuna taşıdı." diyen Ban, "Okullar ve hastaneler çatışmalar nedeniyle bodrumlarda faaliyet yürütüyordu. Bu bombalar, sıradan insanların son sığınma noktasını da tahrip ediyor. Uluslararası hukuk açık, yoğun nüfusun bulunduğu alanlarda hedef ayırt etmeyen silahların sistematik olarak kullanılması savaş suçudur." dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin konuyu değerlendirdiğini hatırlatan Ban, "Taraflar üzerinde etkisi olanlar daha ne kadar bu vahşetin devamına izin verecek? Tüm ilgili taraflara bu kabusu sonlandırmak için daha fazla çalışma çağrısı yapıyorum." diye konuştu.