Halep'teki bombardımanda anıları enkaza gömüldü

Beşşar Esed rejimi ve müttefiklerinin Suriye'nin Halep kentine yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, savaşın mağdurlarının yaşadığı dramatik ve yürek burkucu olaylara her gün bir yenisi daha ekleniyor.
Halep'teki bombardımanda anıları enkaza gömüldü

Beşşar Esed rejimi ve müttefiklerinin Suriye'nin Halep kentine yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, savaşın mağdurlarının yaşadığı dramatik ve yürek burkucu olaylara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Halepli Ebu Hasan, Esed rejimi ve destekçilerinin düzenlediği saldırıların kurbanlarından yalnızca biri. Halep'in Tarık el-Bab semtindeki evi rejim ve müttefiklerinin 23 Eylül'deki bombardımanına maruz kalan 60 yaşındaki Ebu Hasan saldırıda iki oğlunu kaybetti, iki kızı ve eşi de yaralı olarak kurtarıldı.

Saldırı gününden beri her gün evinin enkazına gelen Ebu Hasan, saatlerce evin yıkıntıları arasında oturuyor ve gerekmediği sürece kimseyle konuşmuyor.

AA muhabirine konuşan Ebu Hasan, Suriye devriminden önce ticaretle uğraştığını belirterek, devrimin başlamasıyla ticareti bırakıp, oturduğu apartmanın altında açtığı gıda dükkanıyla geçimini sağlamaya başladığını anlattı.

"Rejim ve ortaklarına neden hesap sorulamıyor?"

Devrimden önce maddi durumunun iyi olduğunu söyleyen Ebu Hasan, rejim güçlerinin Halep kent merkezine karadan ve havadan düzenlediği saldırılarda mevcut işinin de bozulduğunu aktardı.

Ebu Hasan, saldırı gününe ilişkin şunları söyledi:

"Yaşadığımız binanın en alt katında küçük bir dükkan açtım, geçimimi bu dükkanla sağlıyordum. 23 Eylül'de, rejim mi Rusya mı bilmiyorum, apartmanımız saldırıya uğradı. Sivil savunma ekipleri, ağır iş makineleri yardımıyla ailemi ve beni yıkılan evin enkazından çıkardı."

Bombardımanda iki çocuğunu kaybettiğini anlatan acılı baba, "Rejim ve Ruslar canımı, iki evladımı benden aldı. Sivil yerleri her gün bombalayan rejim ve ortaklarına neden hesap sorulamıyor?" dedi.

Enkaz bölgesine bakarken düşüncelere dalan Ebu Hasan, neden her gün evinin enkazına geldiği sorusunu ise "Rejim ve ortakları evlatlarımı benden aldı. O anıları unutmak istemediğim için buraya geliyorum. Yıkılmış binayı tekrar onaracağım ve buradan ayrılmayacağım. Beni hayatta tutan evlatlarımdı şimdi ise bu enkazlardır." ifadeleriyle cevapladı.