Halep’teki saldırılarda ölen sivil sayısı 92’ye yükseldi

Halep’te rejim ve Rusya'nın düzenlediği hava saldırılarında ölen sivil sayısı 92’ye yükseldi.
Halep’teki saldırılarda ölen sivil sayısı 92’ye yükseldi

Suriye'nin Halep kentinde Beşşar Esed rejimi ve Rusya’nın yerleşim bölgelerinesavaş uçaklarıyla düzenlediği saldırılarda ölen sivillerin sayısı 92’ye, ateşkesin bitirilmesinden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı da 359’a çıktı.

Halep genelindeki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekibi yetkililerinden Necip Ensari'nin AA muhabirine verdiği bilgiye göre, Rusya ve rejime ait savaş uçakları, kent merkezinde Esed güçlerinin kuşatmasındaki bölgelerde gün boyu bombardımanlarını sürdürdü. 

Bustan el Kasr, Meşhed, Kellese, Salihiyin, Firdevs, Şeyh Hadır, Ensari, Bustan el Başa, Ard Hamra, Sahur, Tarik el Bab, Karm Hamud, Muyesir, Merce semtleri ile Etarib ilçesini hedef alan saldırılarda ölen sivillerin sayısı 92’ye, yaralı sayısı 273’e yükseldi. 

Esed rejimi ve Rusya'nın dün Halep'te yine sivil yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarında 86 sivil yaşamını yitirmiş, 200 kadarı yaralanmıştı. 

Kentteki AA muhabirlerinin il genelindeki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma ekibi yetkilileri ve sahra hastanesi kaynaklarından derlediği bilgilere göre, 19 Eylül'den bu yana rejimin ve Rusya'nın bombardımanlarında ölen sivil sayısı 359’a, yaralı sayısı 1407’ye yükselmiş oldu.

Esed rejimi, ABD ve Rusya öncülüğünde 12 Eylül'de başlayan ateşkesi 19 Eylül'de bitirdiğini ilan etmiş ve Rus ordusuyla birlikte Halep merkezinde muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgelerine şiddetli bombardımanlara başlamıştı.