Halil Etyemez: Milletimiz ülkenin geleceğine sahip çıkmalı

AK Parti Konya Milletvekili ve 27.Dönem Milletvekili Adayı Halil Etyemez, “Milletimiz 24 Haziran’da sandık başına giderek ülkemizin geleceğine sahip çıkmalıdır” dedi.
Halil Etyemez: Milletimiz ülkenin geleceğine sahip çıkmalı

Seçim çalışmalarının iyi gittiği ve beklentilerinin çok yüksek olduğunu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili ve 27.Dönem Milletvekili Adayı Halil Etyemez, “Milletimizin beklentisi yüksek. AK Parti’ye teveccühü fazla. Bunu alanda çok net gördük. Elbette bu bir seçim. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda parlamento seçimi birlikte yürütülecek. Önemli bir süreç. Bu seçim Türkiye, siyasi tarihi ve devlet yönetimi açısından önemli bir dönüm noktası. Çünkü, 16 Nisan anayasa değişikliği ile bir hükümet sistemi değişikliği oldu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Dolayısıyla ilk bu seçimde fiili olarak devletin, hükümetin ve yeni sistemde uygulanacağı bir tarihi dönem olacak. O nedenle bu seçim önemli. 2. Önemi; Türkiye’de ülkenin kalkınması ve gelişmesi, birlik ve beraberliğinin korunması, terörle mücadeledeki başarı birilerini rahatsız ediyor. Çeşitli alanlarda Türkiye’ye müdahale etmek isteyen, Türkiye’de bir kaos, kargaşa, bölünme ve parçalanma isteyenler denedikleri yollarda başarılı olamayınca bu seçimi kendilerine bir can simidi olarak görüyorlar. Bunun üzerinden operasyonlarını yönetmeye çalışıyorlar. Bunların en önemli göstergelerinden bir tanesi de özellikle döviz üzerinden oynamış oldukları oyunlar. Yani 15 Temmuz’u başaramayanlar, Gezi olaylarını başaramayanlar, 17-25 Aralığı başaramayanlar, hatta 6-7 Ekim’i başaramayanlar, demokratik yollardan yapılan seçimin sonuçlarını etkileyerek bir kaos oluşturma çabası içine girdiler” şeklinde konuştu.

halil-etyemez-saha-calismasi-(1).png

“CUMHUR İTTİFAKİ MİLLETİN BAĞRINDAN DOĞMUŞTUR”

“Cumhur İttifakı milletin bağrından, kendisinden, yerli düşünceden doğmuş bir ittifaktır” diyen Halil Etyemez, “Bu ittifakın adayı da başından beri tereddütsüz, kararlı bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnşallah 24 Haziran’da da bu seçimi büyük bir başarıyla kazanacaktır. Bugüne kadar hiçbir seçimde yenemeyen muhalefet, bunu nasıl yenerizin hesapları içine girdiler. Ağababaları, nereden ve nasıl bir talimat alıyorsa onlarla yaptığı işbirliği neticesinde önce bir çatı adayı aradılar. Arkasında ve etrafında toplanabilecekleri adayı kendi içinden aradılar, bulamadılar. Başka yerden aradılar, bulamadılar. Geçmişte AK Parti’ye hizmette bulunmuş insanların içinde aradılar, bunu başaramadılar. Sonra kendi adaylarına döndüler ve vahim olan bir şey, iktidara talip olan bir ana muhalefet partisi kendi genel başkanını doğal olarak ve olması gereken kişi olarak dahi aday gösteremedi. Diğer partiler kendi başkanlarını, CHP ise kendi içinden genel başkanıyla sürekli rekabet halinde, sürekli genel başkanını eleştiren ve başarısız olduğunu da ifade eden hatta Cumhurbaşkanı’nın onu 7-8 kez girdin-yendi dediği bir genel başkanının aday gösterilmesiyle çıktı, aday oldu. Kendisi de, genel başkanının karşısında 2 kez yenilmiş birisi. Yani yenilgiyi tatmış, yenilgiyi de geleneksel hale getirmiş iki tane siyasi figürden bir tanesi geldi, Cumhurbaşkanımızın karşısında aday oldu. İnanıyorum ki o yenilgilerine devam edecek. Yani Cumhurbaşkanımız, genel başkanını yendiği gibi kendisini de yenecek. Bunu çok rahatlıkla ifade edebilirim. Bunun kendisi de farkında zaten. Ben kazanamazsam şunun yardımcısına hazırım diye baştan bunu ifade etti. Dikkat ederseniz söylemleri bu halkın seçim çalışmalarında gördüğümüz, insanların gözünden kaçmayan şeyler bunlar. Başaramayacağını bildiği için bunları söylüyor zaten” dedi.

halil-etyemez-saha-calismasi-(2).png

“MUHALEFET OLUMSUZ BEYANLARDA BULUNUYOR”

“Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı sürekli olumsuz beyanlarda bulunuyor” diyen Etyemez, “Ben gelirsem yerli araba projesini durduracağım, külliyeyi yıktıracağım, Kanal İstanbul’u yaptırmayacağım,  köprüyü yaptırmayacağım diyor. Birbirine çelişkili bir siyasi süreç.  Türkiye’nin siyasi tarihi açısından incelenmesi gereken bir süreci de yaşıyoruz aslında. Vaatlerine de baktığınız zaman, Bir kaçını AK Parti gerçekleştirmiş bir vaatleri de yaşıyoruz. Diyor ki; Teknoloji Merkezleri ve AR-GE Merkezleri kuracağım, eğitimde ikili yapıyı kaldıracağım, anaokulunu zorunlu hale getireceğim. Yani uyanda balığa gidelim derler adama. 77 tane Teknoloji Merkezi, 29 tane AR-GE ve Tasarım Merkezi yapıldı. 2 yıl içerisinde alınan karar ve uygulamalar neticesinde AK Parti iktidarı ikili eğitimi bitirmek üzere. Anaokulunu yüzde 70’lere kadar taşımış ve alınan karar gereği zorunlu hale getirilmiş. Ama altyapısı oluşturulmak üzere uygulanmış şeyi, Türkiye gerçeklerinden haberi olmayan bir siyasi figürlerle karşılaşıyoruz. Halk bununda karşılığını net bir şekilde görüyor. Gezdiğimiz her yerde halk şunu ifade ediyor; eleştirisini yapıyor, eksikleri de söylüyor. Bu halkın hakkıdır ve söylemesi de gerekir. Zaten seçim ve seçime gitmek demek, 4-5 yılda halka gitmek demek. İcraatların denetlenmesi, görülmesi, sorgulanması ve eksiklerin ifade edilmesi, yapılanların takdir edilmesi sonucunda da beğenip beğenmediğini ortaya koyacak bir seçim. Bunun için de halkımız eksiklikleri söylüyor. Büyük oranda da 16 yıllık yapılan çalışmaları takdir ediyor. Bu takdir edilme neticesinde de başka oy verecek parti mi var da soruyorsunuz, istemenize gerek yok diyorlar. Gidin siz çalışın, biz de çalışıyoruz zaten diyorlar. Büyük bir çoğunlukta biz bunu gördük. Halkımız eksikliklerin söylenmesi noktasında demokratik tavrını geliştirmiş. Kimse kusura bakmasın, bu toplum sıradan bir toplum değil artık. Haklarını arayabilen, yapılanları görebilen, yapılmayan eksiklikleri de tespit edip ifade edebile bir toplumla ve milletle karşı karşıyayız. Bu gerçekten gurur verici ve halkın 16 yılda ne noktaya geldiğini bir göstergesi. Her şey ortada ve şeffaf” ifadelerini kullandı.

halil-etyemez-saha-calismasi-(3).png

“HALK SANDIĞA GİTMELİ”

Halkın sandığa gitmesini tavsiye eden Etyemez, “Türkiye’ye hizmet eden, yerli ve mili düşünen, ülkenin geleceğine sahip çıkan, dışarıdaki şer odaklarıyla işbirliği yapmayan, onlara cesaret verici açıklamalar yapmayan bir tercih kullansın ve herkes sandığın başına gelsin. Hassasiyeti görsün, büyük projelerin ve davaların önüne geçecek bir karara dönüştürmesinler. Eksik varsa söylesinler, zaten değerlendiriyoruz. AK Parti bu kadar seçimde başarı elde etmesinin sebebi kendi eksiklerini görebilen, eksiklerinin üzerine gidebilen ve kendisini yenileyebilen bir siyasi partidir. Büyük fotoğrafa zarar vermeyecek şekilde ülkenin geleceğine sahip çıkmak gerekiyor. Vatandaşlarımız bu noktada hassasiyetle durması gerekiyor. 3 tane cumhurbaşkanı adayı da bir açıklama yaptı. Teröre destek verici olmamak gerektiğini ifade ediyorum. Demirtaş içerden çıkmalı dedi. Peki niye içeride bu? Bunu biliyor muyuz? Bunu söylerken 6-7 Ekim’de 58 tane vatandaşımızın ölümüne sebep olan olayların başlangıç çağrısı bu adamdan çıktı. Kanunların öngörmüş olduğu şekilde şimdi içeride. Eğer içerideyse ve yargılanıyorsa, varsa suçu cezasını çekecek. Kim olursa olsun. O bunun için içerde. HDP mensuplarını biz meclis süreçlerinde ve dışarıda da görüyoruz. Teröristlerin cenazelerine katılmalarla, yaptıkları açıklamalarla, teröre destek verici, terörü de cesaretlendirici yaklaşımları var. HDP’li Milletvekillerinin yaklaşımı, terörün emrinin dışında hareket edemiyorlar. Bunu iyi görmek gerekiyor. Günübirlik ve ayrı gayrı laflara fırsat vermeyecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

halil-etyemez-saha-calismasi-(4).png

HALİL ETYEMEZ KİMDİR?

halil-etyemez-kimdir.png

1965 Yusufeli doğumlu olan Halil Etyemez, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetçi Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Türkiye’nin çeşitli illerinde öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği yaparak meslek hayatına başlayan Etyemez, Maarif Müfettişliği, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreterliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı ve 25. Dönem Milletvekilliği görevlerinde bulundu. 26. Dönem Milletvekilliği görevi halen devam etmektedir. Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Sekreteri ve EYAD Genel Başkanı olan Etyemez, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

halil-etyemez-yeni-haber-secim-dergisi-(1).pnghalil-etyemez-yeni-haber-secim-dergisi-(2).pnghalil-etyemez-001.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ