Haliliye Belediyesi, kurban kesim yerlerinin hijyenini sağlıyor

Haliliye Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle belirlenen kesim yerlerinin hijyenini sağlamak amacıyla ilaçlı suyla temizlik çalışması yapıp alanları dezenfekte etti.
Haliliye Belediyesi, kurban kesim yerlerinin hijyenini sağlıyor

Yoğun şekilde temizlik çalışmalarının yapıldığı kesim alanlarındaki kötü kokuların önüne geçilerek, vatandaşların mağdur olmaları önlendi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı dolayısıyla seferber oldu. İlçe genelinde pis koku ve kötü görüntünün önüne geçmek için mesai kavramı gözetmeden 400 işçi, gün boyu yaptığı çalışmalarla Haliliye halkının taktirini topladı.

Bayram nedeniyle belirlenen kurban kesim alanlarında çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren ekipler, ilaçlı suyla yıkama yaparak kötü kokunun oluşmasını önlemeye çalıştı. Ekipler, gece boyu kesim alanlarındaki çalışmalarını devam ettirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı İlaçlama Birimi, kesim alanlarında da özel çalışmalar yaptı. Ekipler, yapılan kesimle beraber bölgede oluşabilecek sinek ve haşerenin önüne geçmek için yaptığı ilaçlama faaliyetlerinin yanı sıra, gece boyu dezenfekte çalışmasıyla da bakteri oluşumunu engellemiş oldu.

Ayrıca, kesim alanlarına ekiplerce sinek yakalama bantları çekilmiş, gün içerisinde de karasinek ve sivrisinekle dolaylı olarak mücadele edilmiş olundu.

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bayram nedeniyle, 20 su tankeri ve yıkama aracı, 25 çöp kamyonu, 5 damperli kamyon, 2 kepçe, 15 ilaçlama, 1 dezenfektan aracı ve 20'si ilaçlama 380'si temizlik olmak üzere 400 personeliyle hizmet verdi. Ayrıca, ekipler, 30 bin poşet dağıtımında bulunurken, bu çalışmalarda 2 ton ilaç ve dezenfekte malzemesi kullanıldı.

Bayram boyu devam edecek olan çalışmaların ilk gününde ise toplamda 2 bin tonu aşkın atık toplandı.

Haliliye Belediyesi, kurban kesim yerlerinin hijyenini sağlıyor

Haliliye Belediyesi, kurban kesim yerlerinin hijyenini sağlıyor

Kaynak: