Halk desteği bulamayan PKK'lılar şehirlerde tutunamadı

Yaşamı hiçe sayan, huzuru hedef alan saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK, halk desteği bulamadığı için şehirlerde tutunamadı.
Halk desteği bulamayan PKK'lılar şehirlerde tutunamadı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kanlı saldırılar düzenleyen ancak kırsalda umduğunu bulamadığı için geçen yıl temmuz ayından bu yana saldırılarını il ve ilçe merkezlerine taşıyan terör örgütü PKK, şehirlerde de varlık gösteremedi.

Silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine saldırılarıyla Çözüm Süreci'ni sabote eden terör örgütü, bölgede sözde "öz yönetim" adı altında eylemler gerçekleştirdi.

Barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen terör örgütü mensupları, Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesinden sonra Varto, Bismil, Sur, Silvan, Dargeçit, Derik, Nusaybin, İdil, Silopi, Cizre ve Yüksekova ilçelerinde halkın yaşam alanlarına çukur kazdı, barikat kurdu, patlayıcı tuzakladı.

Vatandaşları canlı kalkan olarak kullanan teröristlerin, Ankara ve İstanbul'da düzenlediği bombalı saldırılarda da onlarca sivil hayatını kaybetti.

Terör örgütünün şehirleri hedef alan saldırıları üzerine güvenlik güçlerince Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren PKK'lı teröristlere yönelik yurt içi ve yurt dışında başarılı operasyonlar yapıldı.

Müşterek operasyonlarla PKK'ya ağır darbe vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca karadan ve havadan yürütülen kapsamlı operasyonlarla PKK'ya ağır darbe vuruldu. 

Şırnak'ta yüzde 95'i, Nusaybin'de de yüzde 80'i tamamlanan operasyonların birkaç hafta içinde sona ermesi beklenirken, köşeye sıkışan teröristler arasında da çözülme başladı.

Şırnak ve Nusaybin'deki operasyonlarda darbe üstüne darbe yiyen teröristlerin büyük bölümü kaçma girişiminde bulunurken, Nusaybin'de ise teröristlergruplar halinde teslim oluyor.

Sivil hassasiyete büyük önem verildi

Şehir merkezlerinde vatandaşlara yönelik saldırılar gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla düzenlenen operasyonlarda sivillerin can güvenliğinin korunması için de büyük hassasiyet gösteriliyor.

Terör saldırıları nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlar, huzur ve güven ortamını bozan teröristlere yönelik tepkisini her fırsatta dile getiriyor, teröre karşı yürütülen mücadeleye destek veriyor.