Halkapınar'da "Geleneksel Çocuk Oyunları ve Zeka Oyunları Şenliği"

Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulunda (YBO) 'Geleneksel Çocuk oyunları ve Zeka Oyunları Şenliği' başladı.
Halkapınar'da "Geleneksel Çocuk Oyunları ve Zeka Oyunları Şenliği"

Halkapınar Kültür Merkezi ve Spor Salonu'nda gerçekleşen şenlikte, ilkokul ve ortaokul öğrencileri satranç, mangala, dama, 9 taş, 3 taş, solo test, bulmaca, sudoku, dart, halka atmaca, topaç çevirme, yapboz, seksek ,Tabu, 5 taş, bil bakalım, amiral battı, boggle, Tangram  gibi zihin ve zeka geliştiren oyunlarla hem eğlendi hem yarıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinin de geleneksel çocuk oyunları ve zeka oyunları oynadıklarını belirterek, "Çeşitli oyunlar oynadık. Çocukluk anılarımızı hatırladık. Bu şenlikteki amaç öğrencilerimizin zihinlerini daha aktif olarak kullanabilmeleri, zekalarını eğlence ile birleştirerek faaliyetin bir parçası olmalarını sağlamaktır.'' dedi.

Tezcan, geleneksel oyunların yaşaması ve gelecek nesillere aktarılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni ve Şenlik Koordinatörü İbrahim Çetiner ise çocukların zeka oyunlarını kavramaları ve öğrenmelerini amaçladıklarını belirterek, "Köy okullarımızda birleştirilmiş sınıflarda okuyan çocuklarımızı da çağırdık, onlar da dahil olacaklar. Umarım uzun yıllar bu faaliyetlerimizi devam ettiririz. Öğrencilerimizi mutlu görmek bizi de mutlu ediyor.'' dedi.