Halkapınar'da kutlu doğum haftası

Halkapınar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.
Halkapınar'da kutlu doğum haftası

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Halkapınar Müftülüğü tarafından "Hz. Muhammed ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı program düzenlendi.

Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulu Sosyal Hizmetler Salonun'da düzenlenen programa özellikle bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal marşı okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, açılış konuşmasını Halkapınar Müftü Vekili, Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu yaptı.

Eseroğlu, konuşmasında, ''Allah yeryüzüne gönderdiği tüm peygamberlere ismiyle hitap ederken, sadece bizim peygamberimize, 'Ey Rasul'üm, Ey Nebim' diyor. Peygamberimize ismi ile hitap etmiyor. Taşıdığı sıfat ile hitap ediyor'' dedi.

Ereğli Vaizi Abdussamed Dinç ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, ''Birlikte yaşama ahlakı ve hukukunun en güzel örneği Peygamber efendimizin hayatıdır'' dedi.

Program, okunan kaside ve ilahilerin ardından, başarılı ve özverili çalışmalarda bulunan 7 din görevlisin plaketle ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Programa, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Şerafettin Demircioğlu, Belediye Başkanı Fahri Vardar ve çok sayıda vatandaş katıldı.